Letos zatím nejvíce zaměstnanců přijala Raiffeisenbank

ilustrační foto

ilustrační foto Zdroj: ctk

V prvních měsících letošního roku začaly tuzemské banky opět nabírat nové zaměstnance. Celkem vytvořily přes 300 nových pracovních míst. Výjimku tvořila Česká spořitelna, která naopak razantně škrtala a propustila stovky zaměstnanců. Uvedl to server Týden.cz.

Právě banky v minulých letech kvůli dopadům hospodářské a finanční krize krize šetřily a jedním z úsporných opatření bylo i snižování počtu zaměstnanců.

Nejvíce nových zaměstnanců přijala Raiffeisenbank, pro kterou pracovalo na konci letošního května 3003 zaměstnanců, tedy o 167 osob více než na konci prosince loňského roku. „V letošním roce chceme otevřít několik desítek nových poboček a poradenských center,“ řekl serveru mluvčí banky Tomáš Kofroň s tím, že letos již deset nových poboček banka otevřela.

Nárůst počtu poboček i nových zaměstnanců na letošní rok ohlásila i UniCredit Bank. „Z důvodu expanze pobočkové sítě nabíráme měsíčně desítky nových lidí, většinu z nich tvoří zaměstnanci právě těchto nových obchodních míst,“ uvedl mluvčí Tomáš Pavlík. Banka aktuálně zaměstnává 1800 lidí, na konci loňského roku to bylo 1758.

Desítky nových kolegů do svých řad přijali i bankéři z ČSOB, Komerční banky nebo GE Money Bank. Česká spořitelna, která je v tuzemsku největší bankou podle počtu klientů, podle Jana Holinky z tiskového oddělení za první tři měsíce letošního roku snížila počet zaměstnanců z 10 744 na 10 333. Významný odliv zaměstnanců banky souvisí s politikou masivních úspor, kterou ohlásila Česká spořitelna loni na podzim.