mBanka loni zvýšila zisk o 16 procent, vydělala 280 milionů

mBank

mBank Zdroj: piotr ilowiecki, Flickr.com (CC BY-SA 2.0)

mBance, která zahájila provoz v Česku na podzim 2007, stoupl v roce 2015 zisk před zdaněním meziročně o 16 procent na 279 milionů korun. Na konci roku 2015 měla banka v Česku 573 tisíc klientů, což je nárůst o sedm procent.

Zisk banky byl podepřený zejména nárůstem čistých bankovních výnosů o 12 procent na celkových 797 milionů korun. mBank stoupl objem úvěrových produktů o čtvrtinu na 18,2 miliardy korun.

Objem nových hypoték narostl taktéž o 25 procent, objem spotřebitelských úvěrů pak o 41 procent. Vklady v mBank dosáhly celkem 28,5 miliardy korun, což znamenalo nárůst o 15 procent.

Banka v září oznámila strategické partnerství s poradenskou firmou Broker Consulting. „mBank v Česku a na Slovensku je nejrychleji rostoucí součástí skupiny mBank. V roce 2018 chceme dosáhnout hranice milionu klientů v obou zemích. Rozšiřujeme proto nabídku zaměřenou na potřeby různých segmentů klientů,“ uvedl generální ředitel mBank pro ČR Pawel Kucharski.

Loni v září se mBank v ČR a na Slovensku podařilo překonat hranici 800 tisíc klientů v obou zemích dohromady. Banka v Česku působí jako zahraniční pobočka polské mBank S.A., která je členem skupiny Commerzbank.

mBank otvírá společnou pobočku s Broker Consulting. Vytváří franšízu

mBank dál láká klienty na odměny za doporučení