Německá Deutsche Bank přesune po brexitu do Frankfurtu méně zaměstnanců než se očekávalo

Deutsche Bank

Deutsche Bank Zdroj: čtk

Deutsche Bank po odchodu Británie z Evropské unie přesune z Londýna do Frankfurtu podstatně méně než 4000 pracovních pozic, řekl listu Neue Zürcher Zeitung generální ředitel banky John Cryan. Největší německá banka sídlí sice ve Frankfurtu, ale v Londýně zaměstnává přes 8600 lidí.

"Znovu se vynořil počet 4000 (přesunutých pracovních míst) a je to opět příliš," citoval švýcarský deník Cryana, který dodal, že zpočátku vznikne několik stovek pozic ve Frankfurtu, ale také ve městech jako Milán nebo Paříž.

"V Londýně pracují hlavně bankéři, odborníci na technologie a obchodníci a ti všichni tam chtějí zůstat," uvedl Cryan. "Účetní centrála se s jistotou přesune, to ale představuje méně pracovních míst, než si mnozí myslí," dodal.

Deutsche Bank plánuje zřídit ve Frankfurtu novou účetní centrálu, jež by spravovala miliardy eur obchodování mimo Evropu. Ty nyní procházejí přes Londýn, což po brexitu nebude možné, napsala agentura Reuters.

Deutsche Bank nikdy přesně nespecifikovala, kolik pracovních míst bude v důsledku brexitu z Londýna přesunuto. V dubnu jedna z manažerek banky Sylvie Matheratová uvedla, že v úvahy připadá přestěhování zhruba 2000 pracovníků, kteří jsou přímo v kontaktu s klienty, a také zaměstnanci v oblasti řízení rizik, což by se týkalo stejného počtu pozic, připomněla agentura Reuters.