Novým ředitelem Komerční banky bude Albert Le Dirac’h

Albert Le Dirac’h

Albert Le Dirac’h

Novým generálním ředitelem a předsedou představenstva Komerční banky (KB) bude od srpna Albert Le Dirac’h. Ve funkci nahradí Henriho Bonneta, který se k 1. srpnu rozhodl ukončit své působení na obou pozicích.

Dozorčí rada Komerční banky zvolila Le Dirac’ha novým členem představenstva s účinností od 2. srpna. Zároveň ho představenstvo zvolilo předsedou představenstva a generálním ředitelem. Komerční banka již v květnu obdržela souhlasné stanovisko České národní banky se zvolením Le Dirac’ha do funkce předsedy představenstva KB.

„Vývoj v českém bankovním sektoru bude z důvodu nepříznivého ekonomického prostředí přinášet výzvy pro růst bank. Nicméně, jsem si jistý, že Albert Le Dirac’h disponuje potřebnou a zcela výjimečnou kombinací dovedností a zkušeností k tomu, aby banku bezpečně těmito výzvami provedl,“ uvedl Bonnet.

„Rád bych poděkoval dozorčí radě za důvěru, kterou ve mě vložila, a jsem potěšen, že mám takovou příležitost. Komerční banka bude nadále vytvářet hodnotu pro klienty, akcionáře a zaměstnance v rámci dlouhodobých vzájemně přínosných vztahů,“ dodal Le Dirac’h.

Le Dirac’h pracuje ve skupině Société Générale, kam KB patří, od roku 1980. Od roku 1995 pracoval jako ředitel řízení lidských zdrojů a v letech 1999 až 2006 zastával pozici generálního ředitele a člena představenstva SGBT Lucemburk. Dále byl mimo jiné generálním ředitelem a předsedou představenstva SG Maroko. Od roku 2009 zastává funkci poradce pro francouzský zahraniční obchod.

Komerční banka patří mezi největší tuzemské finanční ústavy. Její akcie se obchodují na pražské burze. Bance v prvním čtvrtletí klesl čistý zisk meziročně o 9,2 procenta na 3,224 miliardy korun.