O2 arenu chce od PPF a KKCG koupit nový vlastník hokejové Slavie

O2 arena

O2 arena Zdroj: profimedia.cz

Nový vlastník hokejové Slavie Praha, firma OIN Gama, nabízí společnostem PPF a KKCG, že by od nich odkoupila jejich podíl v O2 areně, v níž Slavia hraje. Nabízí jim prý 1,1 a 1,5 miliardy korun. Informuje o tom deník Insider.

Podle něj jednání ale komplikuje známý rozdílný postoj obou majitelů O2 areny. Zatímco PPF Petra Kellnera se nijak nebrání jejímu prodeji, jen chce dosáhnout rozumnou cenu, KKCG miliardáře Karla Komárka se staví k prodeji chladněji a spíše má v plánu dlouhodobější využívání haly a její provozování, píše deník Insider.

„KKCG nyní neuvažuje o prodeji svého podílu v O2 areně. Nebyla nám předložena nabídka, která by náš postoj změnila,“ řekl Insideru mluvčí KKCG Dan Plovajko.

V celém obchodě nejde přímo o O2 arenu, ale o zhruba 80procentní podíl, který ve společnosti Bestsport Arena, jež je majitelem haly, drží po její reorganizaci PPF a KKCG. Právě ten by firma OIN Gama odkoupila.

Za společností OIN Gama stojí bratři Benýškové, krizový manažer Richard Benýšek, předseda dozorčí rady Bestsport Areny, a bývalý mistr světa v hokeji Ladislav Benýšek.

Znalecký posudek Ernst & Young odhadl v minulosti cenu O2 areny na 1,57 miliardy korun. Samotná stavba haly stála sedm miliard korun.

Společnost Bestsport Arena měla loni provozní zisk asi 100 milionů korun při obratu přes 400 milionů korun. V roce 2012 do ní přišlo rekordních více než 700 tisíc diváků, o rok před tím jich bylo 485 tisíc.