Pojišťovna VIG loni zvýšila zisk o desetinu

Vienna Insurance Group

Vienna Insurance Group

Rakouská pojišťovna Vienna Insurance Group (VIG) loni zvýšila hrubý zisk přibližně o deset procent na téměř 560 milionů eur (14 miliard korun). Vyplývá to z předběžných výsledků, které dnes firma zveřejnila.

Skupinu VIG v České republice zastupují Kooperativa pojišťovna, Česká podnikatelská pojišťovna a Pojišťovna České spořitelny. Podíl těchto tří podniků na českém pojišťovacím trhu činí zhruba 30 procent, píše VIG ve své tiskové zprávě.

Celkové předepsané pojistné VIG stouplo o více než tři procenta na devět miliard eur. V samotné České republice se zvýšilo téměř o šest procent na 1,9 miliardy eur.

„Vienna Insurance Group předběžnými údaji za rok 2011 dokázala, že je úspěšná i za složitých rámcových ekonomických podmínek. V případě pojistného zaznamenáváme, navzdory někdy výrazným výkyvům u významných měn střední a východní Evropy, nárůst ve výši 3,4 procenta, čímž přesahujeme ostatní trh.“, řekl Günter Geyer, šéf Vienna Insurance Group.

Skupina nově vstupuje do Bosny a Hercegoviny. Dále ovládla společnosti Intersig v Albánii a životní pojišťovny Polisa v Polsku. „Opatřeními ke zvýšení efektivity optimalizujeme ziskovost koncernu. Našim cílem jako předního pojišťovacího koncernu střední a východní Evropy je poskytování nejlepších služeb klientům.“ uvedl Geyer.