Portfolio s otevřenou architekturou vám otevírá svět financí

Zdroj: Česká spořitelna

Erste Premier je na české poměry výjimečnou službou prémiového bankovnictví. V čem její výjimečnost spočívá? Komu je určena? A nehodila by se právě pro vás?

Nejčastějšími klienty Petra Antoše, jednoho z bankéřů Erste Premier, jsou lidé z řad vrcholového managementu. Věkový průměr se pohybuje okolo 40 let, ale má i zákazníky podstatně mladší či výrazně starší.

Klientela prémiového bankovnictví, jaké nabízí Erste Premier, se v Česku rozrůstá a stává se sofistikovanější. A má z čeho vybírat. Proč by si měla zvolit Erste Premier?

V čem je Erste Premier výjimečná? Čtyři důvody:

Zaprvé je to profesionalita bankéřů

 „Tito lidé byli vybráni a vzděláni tak, aby byli špičkovými odborníky v oblasti investic a zároveň vynikali v soft skills – umí výborně komunikovat s klientem a naslouchat mu,“ vysvětluje specialista na investice z týmu Wealth Management České spořitelny Jaroslav Kropáček.

Zadruhé patří Erste Group mezi nejsilnější středoevropské skupiny a největší emitenty strukturovaných produktů. Je to skutečná produktová továrna.

Zatřetí je to otevřená architektura portfolia

Bankéř není při sestavování klientova portfolia omezen jen výběrem produktů od Erste Bank či Erste Asset Management, ale běžně sahá do unikátní nabídky nástrojů od několika předních světových investičních společností.

Začtvrté dokážou bankéři Erste Premier sestavit portfolio, které si rozumí s cizí měnou

„Jsme mimořádně dobří v kombinování české koruny a zahraničních měn. Bez problémů vám poskládáme kvalitní portfolio v euru i v dolaru,“ vysvětluje Jaroslav Kropáček.

O čem se mluví na první schůzce?

„Nejdříve bych si s vámi ujasnila, co od svých peněz očekáváte. Pak bychom si pohovořili o vašich příjmech a výdajích a o kapitálu, který jste nashromáždili,“ vysvětluje bankéřka Erste Premier Vladimíra Skřivanová.

„Je úplně v pořádku, když ke mně přijde klient, který investování nerozumí a nemá s ním zkušenosti. Od toho tu jsem,“ říká Antoš.

Na finančním trhu platí pravidlo, že výnos vždy odpovídá podstoupenému riziku

Akcie nabízejí přitažlivé výnosy, ale jsou náchylné k vyšší kolísavosti. Dluhopisy zase slibují menší riziko, ale též nižší zhodnocení. V investičním portfoliu obvykle najdeme obě tyto složky a vedle nich třetí, alternativní složku, kde jsou zastoupeny hlavně nemovitostní fondy nebo komodity jako zlato.

Různým spojováním těchto tří složek pak vznikne portfolio dynamičtější, nebo naopak konzervativnější. Vždy podle toho, na co se cítíte.

Každý klient je originál s jedinečnou kompozicí ambicí, snů a potřeb, životních zkušeností a temperamentu. A ta se musí odrážet ve skladbě jeho osobního investičního portfolia sestaveného z mnoha pečlivě vybraných nástrojů, jež se vzájemně doplňují a vyvažují. A právě zde je výhodou síla zmiňované velké produktové továrny Erste Group, kterou ještě umocňuje otevřená architektura portfolia, díky níž má investiční nabídka Erste Premier skutečně globální rozměr.

„Nejcennější investicí ze všech je však dlouholetý osobní vztah a důvěra. Klient by měl znát svého bankéře a vědět, jak dělá svoji práci a co ho baví. Oba by měli vědět o svých zálibách a koníčcích. Je to vzájemné sdílení. Mluvím z vlastní zkušenosti – některé své klienty znám patnáct let,“ uzavírá Vladimíra Skřivanová.