PPF a KKCG se dohodly na změnách ve vlastnictví O2 areny

O2 arena

O2 arena Zdroj: profimedia.cz

Skupiny PPF a KKCG podepsaly tento týden dodatek k akcionářské smlouvě, podle které se ukončí jejich společné podnikání ve firmě Bestsport Arena, která vlastní a provozuje pražskou O2 arenu.

Podle dodatku si obě společnosti vymění nejpozději do 31. října obálky s finanční nabídkou na odkoupení podílu toho druhého. Uvedl to dnes internetový deník Insider.

Ve které obálce bude větší částka, toho bude hala, druhá strana si zmíněnou částku podle deníku připíše na účet. Ani jedna z firem se nechce k vypořádání vztahů v Bestsportu oficiálně vyjadřovat. „Svůj komentář poskytneme v okamžiku, kdy jsou projekty úspěšně dokončeny,“ uvedl mluvčí KKCG Dan Plovajko.

„Samozřejmě že o provozování O2 areny stojíme, ale za předpokladu, že ji budeme moci získat za rozumných cenových podmínek,“ řekl Insideru pod podmínkou anonymity zdroj s rozhodujícími pravomocemi v KKCG.

Společnost Bestsport Arena vznikla během insolvenčního řízení s předchozím provozovatelem O2 areny firmou Bestsport. Tento podnik včetně arény se v rámci reorganizačního plánu přesunul právě do nově vzniklé Bestsport Areny.

Skupiny PPF a KKCG už dříve společně ovládly zkrachovalou Sazku, na konci roku 2012 se jejím jediným majitelem stala KKCG. Původní Sazce zlomily vaz právě miliardové náklady na stavbu O2 areny.