PPF představila výroční zprávu. Pózuje v ní i Kellner se snowboardem

Zakladatel PPF Petr Kellner

Zakladatel PPF Petr Kellner Zdroj: E15 Anna Vackova

Zakladatel PPF Petr Kellner
Akcionář PPF Ladislav Bartoníček
Akcionář PPF Jiří Šmejc
Akcionář PPF Jean-Pascal Duvieusart
Člen představenstva Home Credit a PPF Partners Mel Carvill
15
Fotogalerie
Investiční skupina PPF pojala svou výroční zprávu za rok 2012 ve volnějším stylu než v předchozích letech. Na fotografiích představila lidi z vedení skupiny při jejich mimopracovních aktivitách. Na titulní stránce je hlavní majitel PPF a nejbohatší Čech Petr Kellner zvěčněn se snowboardem při výstupu na horu v nedotčené přírodě.

Snímek Kellnera, který si potrpí na své soukromí a fotografie ze svého života běžně nezveřejňuje, je umístěn i vedle jeho úvodního slova. Je na ní na pláži s kiteboardem v podpaží a v druhé ruce přidržuje kite. Jeho třetí fotka je při jízdě na snowboardu. Na dalších obrázcích jsou akcionáři PPF - Jiří Šmejc hrající na housle, Ladislav Bartoníček na snowboardu a Jean-Pascal Duvieusart na běžkách.

Výsledky skupiny dále ilustrují ředitel investic Martin Štefunko sedící nad šachovnicí, předseda představenstva Aleš Minx při hře na kytaru, finanční ředitelka Kateřina Jirásková na sjezdovce, ředitel řízení strategických projektů při ochutnávce vína, finanční ředitel Home Creditu na horském kole, ředitel právního oddělení PPF Lubomír Král na kolečkových bruslích, člen představenstva PPF Partners Mel Carvill na jachtě či ředitel pro vztahy s veřejným sektorem Vladimír Mlynář v bazénu.

Skupině PPF loni meziročně stoupl čistý zisk o 511 milionů na 727 milionů eur (18,9 miliardy korun). Aktiva skupiny stoupla o polovinu na 21,54 miliardy eur (560 miliard korun). Skupina PPF investuje do řady odvětví od bankovnictví a finančních služeb, přes pojišťovnictví, nemovitosti, oblast energetiky a těžbu nerostů, zemědělství, maloobchodní služby až po biotechnologie. Působnost PPF sahá ze střední a východní Evropy přes Rusko až do Asie.