Převzetí Sberbank brzdí miliardáři. Bojují o majetek i právo oponovat

Obří bankovní deal letošního roku mezi Českou spořitelnou a Sberbank CZ dělí od šťastného konce ještě kus cesty. Konkrétně odvolání několika významných věřitelů padlé banky, kterými se aktuálně zabývá Vrchní soud v Praze.

Obří bankovní deal letošního roku mezi Českou spořitelnou a Sberbank CZ dělí od šťastného konce ještě kus cesty. Konkrétně odvolání několika významných věřitelů padlé banky, kterými se aktuálně zabývá Vrchní soud v Praze. Zdroj: E15 Michael Tomeš

Obří bankovní deal letošního roku mezi Českou spořitelnou a Sberbank CZ dělí od šťastného konce nová komplikace. Konkrétně jde o odvolání několika významných věřitelů padlé banky, kterými se aktuálně zabývá Vrchní soud v Praze. Zatímco většina aktérů nespokojených s průběhem konkurzu padlé banky vzala svá odvolání na popud insolvenční správkyně v posledních týdnech zpět, pár významných hráčů spojených se jmény českých miliardářů vytrvalo. Důvodem je trvající nesouhlas věřitelů se složením věřitelského výboru padlé banky. 

Jednou z podmínek převzetí aktiv Sberbank Českou spořitelnou má být, že nebudou probíhat soudní řízení o odvoláních, která někteří z věřitelů podali proti jmenování věřitelského výboru na říjnové schůzi věřitelů. 

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM.

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!