Při nákupu testů na covid-19 můžou firmy i živnostníci ušetřit, víme jak!

Zdroj: NEWGENE Bioengineering

Testovat se musí už v podstatě všichni zaměstnanci a OSVČ, kteří se setkávají s ostatními. Vést si přehlednou evidenci není úplně jednoduché. S tím může pomoci web od českých IT odborníků onlinetestovani.cz.

Stát přispívá na testy zaměstnavatelům i živnostníkům 60 Kč na test. Pokud zakoupíte schválené antigenní testy ze slin na onlinetestovani.cz, nebudete muset platit nic navíc. Jeden test totiž vyjde také na 60 Kč a tím státní příspěvek pokryje celý náklad na koupi testu. 

Potřebujete koupit testy? Při zadání hesla E15200, získáte 200 korun slevu na zakoupení testů Newgene Bioengineering ze slin. Sleva platí pro nákupy nad 1 000 korun.

Firmy, využívající platformu onlinetestovani.cz jsou po několika týdnech spokojeny. Každý zaměstnanec nebo živnostník, který se setkává se třetími osobami mimo rodinu, si od 6. dubna 2021 musí vést evidenci o testování na nemoc Covid-19. NEWGENE Bioengineering

„Oceňuji hlavně jednoduchost záznamu, možnost certifikátu a soubory k vykazování testů. Nejdřív jsem si vytvořila Excel soubor, ale webová aplikace je mnohem pohodlnější. Jsem nadšená, že mi vygeneruje rovnou souhrn testování a po každém samotestování jednotlivý zaměstnanec dostane certifikát, který by jinak dostal na odběrových místech. Takhle dostane něco "do ruky" i při samotestu,“ říká Bára Hančíková z Hithit.cz.

V případě, že živnostník nebo zaměstnanec test každý týden nepodstoupí, hrozí mu při kontrole od Hygienické stanice pokuta.  Zaměstnavateli až 500 tisíc korun a zaměstnanci v maximální výši 50 tisíc korun.

„Jak jsme se o této zákonné povinnosti dozvěděli, začali jsme řešit, jak naše zaměstnance a externí spolupracovníky budeme testovat. Stránky onlinetestovani.cz nám opravdu pomohly, nyní máme jednoduše pocit, že jsme splnili, co máme, a ještě k tomu jsme se dozvěděli jak na státní podporu, “ popisuje svou zkušenost Zuzana Tomčíková z jedné z pražských reklamních agentur.

NEWGENE Bioengineering

Testování na Covid-19 jde i přes video

Novinkou je spuštění rozšířené verze onlinetestovani.cz, které nabízí "Online testovací místnost", což je jednoduché virtuální prostředí, kam si pozvete testované osoby a přes videohovor zkontrolujete fyzické provedení povinného samotestu. Ukončíte test a automaticky se jim odešle certifikát, kterým se mohou prokázat.

„Video testování jsem si vyzkoušel se svými řidiči. Díky této službě mám samotestovaní pod kontrolou. Bezkontaktně a nutnosti někam jezdit, Navíc za testy neutratím nic navíc, protože náklady na testy jsou stejné, jako je výše státního příspěvku" uvádí Lukáš Jusko z mobilní půjčovny dětských kol Simplerent.

O onlinetestovani.cz

Onlinetestovani.cz je česká platforma, která nabízí jednoduchou pomoc se samotestováním. Je zdarma a bez závazků. „Uvědomil jsem si, že každé firmě, škole, nebo továrně s novou povinností přibude spousta práce navíc spojené s evidencí testovaných a vyplňování žádostí o státní příspěvek. Napadlo mě vytvořit nástroj, který bude jednoduchý na obsluhu a využije ho opravdu každý,“ vysvětluje IT specialista z Pardubic Pavel Novotný, který stojí za vznikem této platformy.