Šéf české KPMG nově povede kanceláře v patnácti zemích. Chce překročit miliardový obrat

Radek Halíček byl doposud řídícím partnerem pobočky KPMG v Česku

Radek Halíček byl doposud řídícím partnerem pobočky KPMG v Česku Zdroj: KPMG

KPMG
2
Fotogalerie

Novým předsedou a řídícím partnerem sítě KPMG ve střední a východní Evropě (CEE) byl zvolen dosavadní řídící partner české pobočky KPMG Radek Halíček. Nyní bude zodpovídat za kanceláře v patnácti zemích včetně Ukrajiny, která byla nově začleněna do regionu po odchodu firmy z Ruska a Běloruska. „Jsme plnohodnotnou součástí globální tržní ekonomiky, ale postavení našeho regionu v rámci celosvětové sítě KPMG chci ještě posílit,“ říká manažer, který ze sítě KPMG v CEE regionu chce udělat firmu s obratem přes miliardu eur.

„Ve své nové funkci se mimo jiné zaměřím na pokračování pomoci, kterou středoevropští zaměstnanci KPMG poskytli kolegům z Ukrajiny,“ míní manažer, který považuje zapojení Ukrajiny do regionu CEE za velkou výzvu. Vedle toho také dohlédne na kanceláře firmy v Česku, Polsku, na Slovensku, v Maďarsku, Rumunsku, Bulharsku, Moldávii, Slovinsku, Chorvatsku, Bosně a Hercegovině, Srbsku, Makedonii, Kosovu a v Albánii. Dohromady pod ním bude více než 6000 zaměstnanců.

Dosud byla Ukrajina spolu s Ruskem a Běloruskem součástí skupiny zemí, v nichž se síť KPMG rozhodla ukončit podnikání ihned po začátku ruské invaze na Ukrajinu. Ve zmíněných zemích měla více než 4500 zaměstnanců.

Za další úkol považuje spolupráci na globálním závazku KPMG ohledně dosažení uhlíkové neutrality. „Teď výrazně roste poptávka po poradenství spojeném s udržitelností a ESG a je to jedna z priorit. Druhá důležitá oblast je digitalizace a využití digitálních technologií, nejen ve velkých organizacích, ale také ve veřejném sektoru, takzvaný e-government,“ doplňuje mluvčí české KPMG Štěpán Kačena. 

Radek Halíček

  • Je expertem na oblast finančních institucí a kapitálových trhů.
  • V KPMG působí od roku 2006.
  • Je zakladatelem advokátní kanceláře KPMG Legal.
  • Českou pobočku vedl od roku 2016, kdy vystřídal Jana Žůrka, který ji v roce 1990 spoluzakládal.
  • Absolvoval Právnickou fakultu Univerzity Karlovy, studoval též technické obory, účetnictví a management.
  • Je členem dozorčí rady Nadačního fondu Neuron, který podporuje vědu.
  • Má licenci pilota dopravních letadel a ve volném čase se věnuje bojovým sportům.

Jak bude vypadat investiční rok 2022?

Video placeholde
• Videohub