V Londýně vznikla krypto-bankovní asociace, jejím prezidentem je Čech Fillner

Fillner Karel

Fillner Karel Zdroj: Vacková Anna

2
Fotogalerie

Krypto-bankovní asociace BACCA (Crypto-banking association) vznikla v Londýně v minulých dnech. Za cíl bude mít hájení zájmů svých členů a celého krypto-bankovního oboru na mezinárodní úrovni. Jejím prezidentem je Čech Karel Fillner, který vydává internetový magazín btctip.cz. Jeho analýzy a doporučení ze světa kryptoměn můžete číst na E15 Premium.

Díky moderním technologiím a blockchainu se nyní propojuje svět klasických bank se světem digitálních měn. Financování firem i budoucnost peněz tak přicházejí do nové etapy. Vzhledem k tomu, že se kvůli absenci právního rámce a regulace kryptosvět potýká s 90procentní neúspěšností projektů, je podle něj evidentní nutnost vzniku nových pravidel a zákonů.

"BACCA je dobrovolným, neziskovým sdružením v oboru krypto-bankovnictví a krypto-financí. Jejím smyslem a účelem je zastupovat, prosazovat, obhajovat a ochraňovat na národní i mezinárodní úrovni zájmy členů ve styku a v jednání s vládními i nevládními organizacemi a ve vazbě na tvorbu právních předpisů, technických norem a standardů," uvedl Fillner.

Asociace vzniká v době, kdy se v digitálním prostředí mění svět peněz i financování firem a digitalizace byznysu dosahuje vrcholu. BACCA bude podle Fillnera pomáhat klasifikovat a certifikovat poskytovatele služeb v souladu s platnou legislativou, utvářet a zlepšovat dobré jméno oboru. Dalším posláním asociace bude shromažďování informací a zkušeností, jejich analýza a následné zpřístupnění svým členům.