Wüstenrot prodává v Česku své pojišťovny, dlouhodobě prodělávají

Wüstenrot

Wüstenrot Zdroj: Siebert Martin/Euro

Finanční skupina Wüstenrot plánuje v Česku prodat obě své pojišťovny. Dál se bude věnovat jen bankovním službám spojeným s bydlením. Jedna z pojišťoven Wüstenrot se v České republice specializuje na pojištění majetku, vozidel a cestovní pojištění, druhá na životní pojištění.

„Mohu potvrdit, že se naše mateřská společnost (W&W) ve spolupráci s českým vedením finanční skupiny Wüstenrot rozhodla zahájit hledání strategického partnera, který odkoupí pojišťovací část naší skupiny. Tedy jak Wüstenrot pojišťovnu, tak Wüstenrot, životní pojišťovnu,“ řekl serveru iHned.cz generální ředitel skupiny Wüstenrot Pavel Vaněk.

Obě pojišťovny mají na trhu menší než jednoprocentní podíl a dlouhodobě prodělávají. Podle serveru ke konci roku 2013 jejich společná neuhrazená ztráta z minulých letech přesahovala 400 milionů korun. Pro jejich klienty se při změně majitele nic nezmění, podle zákona o pojišťovnictví musí smlouvy zůstat v platnosti.

Finanční skupina Wüstenrot, která vznikla v Německu, v Česku funguje od roku 1993. Patří jí mimo jiné stavební spořitelna a hypoteční banka.