Začněte obchodovat americké akcie výhodně s nejnižšími poplatky

Zdroj: Shutterstock

Těžko byste hledali investici, která za posledních dvě stě let rostla konzistentněji. Průměrné roční zhodnocení amerických akcií za tuto dobu činí v průměru 10 procent. Naskočte do rozjetého amerického vlaku a vyberte si brokera, který vám k obchodování poskytne ty nejlepší podmínky.

Dow Jones Industrial Average, jedna z klíčových metrik úspěšnosti amerických akciových trhů, loni připsal dokonce bezmála 25 procent. Daňová politika prezidenta Trumpa, která je k americkým korporacím velice vstřícná, navíc napovídá, že by růst mohl pokračovat i v dalších letech.

Americké akcie nepřestávají lákat tradery a investory po celém světě. Jen v indexu S&P 500 se objevila hned padesátka firem, které za loňský rok připsaly více než padesát procent. Nalezneme mezi nimi jména jako NVIDIA, Netlifx, Caterpillar, Amazon nebo Adobe. Takové akcie Applu vzrostly „pouze“ o 48,5 %, a tak se na shortlist nedostaly, což jen dokládá, že příležitostí se nabízí celá řada.

Výhodné podmínky pro každého

Ať už s akciemi začínáte, nebo jste na trzích jako doma, poplatky za obchodování vám mohou značně znepříjemnit život a v případě vyšší frekvence obchodování částečně či zcela umazat potenciální profit. V březnu na český a slovenský trh vstoupila společnost RoboMarkets, která obchodníkům přináší nejlepší podmínky právě pro obchodování amerických akcií.

 
RoboMarkets Pro (vklad > 10 tisíc USD)
RoboMarkets
LYNX
Saxo Bank
Interactive Brokers
Patria Finance
Poplatky za příkaz
0,0045 USD / titul, min. 0,25 USD
0,02 USD/titul, min. 1,5 USD
0,01 USD/titul, min. 5 USD
0,02 USD/titul, min. 15 USD
0,005/titul, min. 1 USD
14,90 USD, při transakcích > 299 999 CZK pak 4,90 USD + 0,10%
Finanční páka
až 1:20
až 1:2
až 1:4
ne
až 1:4
až 1:2,5
Průběžné poplatky
Provozní poplatek 7 % (páka větší než 1:1), Provozní poplatek 0 (bez páky)
Provozní poplatek 7 % (páka větší než 1:1), Provozní poplatek 0 (bez páky)
Dostupné ZDE
0,12 % p.a., min. 5 EUR za měsíc
Dostupné ZDE
0,12 % p.a.
Data v reálném čase
zdarma
zdarma
10 USD za měsíc
7 USD za měsíc
23 USD za měsíc
99 CZK za měsíc

Jak lze v tabulce vidět, poplatek za nákup titulu s RoboMarkets vychází na 0,02 dolarů. Při vkladu vyšším než 10 tisíc dolarů se automaticky klient dostává na nejnižší poplatek na trhu ve výši 0,0045 dolaru.

Příjemným bonusem jsou pak data z trhů, která jsou všem klientům RoboMarkets poskytována v reálném čase zcela zdarma. V případě obchodování na profesionálním účtu s vkladem vyšším než 10 tisíc dolarů lze navíc využít finanční páky ve výši až 20:1.

Možnosti investovat nejen do akciíí

RoboMarkets nabízí kromě akciových titulů přístup k různým třídám aktiv, a to včetně FOREXu, indexům, ETF, měkkým komoditám, energiím, kovům a v neposlední řadě také ke kryptoměnám (blíží se první kryptoměnový webinář, registrovat se můžete zdarma ZDE).

Registraci lze snadno provést kompletně online během několika málo minut. K obchodování dostanete ty nejlepší podpůrné nástroje, a to včetně vlastní obchodní platformy R Trader, která umožňuje vytvářet sofistikované obchodní roboty bez nutnosti rozumět programování. K dispozici je také non-stop zákaznická podpora v českém jazyce.

Více informací o obchodování s RoboMarkets naleznete na webu.

Prognózy uvedené v tomto článku odrážejí pouze individuální názory autora a neměly by být považovány za obchodní doporučení. Společnost RoboMarkets nenese žádnou odpovědnost za výsledky obchodních aktivit na základě názorů a doporučení popsaných v tomto analytickém článku. Výsledek předchozích obchodních operací nezaručuje stejné výsledky v budoucnu.