Zisk ČSOB Pojišťovny mírně klesl, loni vydělala 716 milionů

ČSOB

ČSOB Zdroj: Martin Pinkas, Euro

ČSOB Pojišťovna vytvořila v roce 2015 čistý zisk 716 milionů korun, což je o čtyři procenta méně než předloni. Důvodem byla tvorba opravné položky k dluhopisu. Bez tohoto vlivu by čistý zisk stoupl o čtyři procenta. Pojišťovna je pátou největší v Česku.

Na pojistném vybrala ČSOB Pojišťovna 7,9 miliardy korun, o půl miliardy více než v roce 2014. Tuzemské pojišťovny vybraly loni na pojistném 116 miliard korun, což je meziroční nárůst o jedno procento.

ČSOB Pojišťovna tak zvýšila v roce 2015 tržní podíl na 6,8 procenta. „Český pojišťovací trh stagnuje, ale ČSOB Pojišťovna zvýšila meziročně svůj podíl ve všech segmentech pojištění s výjimkou havarijního pojištění. Vzhledem k naší růstové strategii, na jejímž konci chceme mít v roce 2018 desetiprocentní podíl, to je pozitivní zpráva,“ uvedl předseda představenstva ČSOB Pojišťovny Vladimír Bezděk.

ČSOB Pojišťovna je univerzální pojišťovna, která má přes milion klientů. Její akcie vlastní belgická pojišťovna KBC Verzekeringen z nadnárodní skupiny KBC.