Zisk Morgan Stanley překonal očekávání

Morgan Stanley

Morgan Stanley

Americká investiční banka Morgan Stanley překonala očekávání analytiků, když za třetí čtvrtletí reportovala skokový nárůst zisku na 2,2 miliardy dolarů, tedy 1,15 dolaru na akcii. Analytici přitom očekávali zisk přibližně 30 centů na akcii. V loňském roce ve stejném období newyorkská banka hospodařila se ziskem 131 milionu dolarů.

Jak se při současné výsledkové sezóně stalo u zámořských bank téměř povinností, sáhla i Morgan Stanley k účetnímu přecenění vlastního dluhu. Výnosy z přecenění dluhu dosáhly 3,4 miliardy dolarů a ze zisku 1,14 dolaru na akcii tvořily 1,11 dolaru. Při vyloučení vlivu přecenění vlastního by banka Morgan Stanley dosáhla zisku pouhé tři centy na akcii.

BNY Mellon zvýšila zisk o 4,7 procenta

Bank of New York zvýšila ve třetím čtvrtletí meziročně zisk o 4,7 procenta. Banka ve třetím kvartále letošního roku vydělala 651 milionů dolarů, tedy 53 centů na akcii ve srovnání s 622 miliony či 51 centy na akcie ve stejném období loňského roku. Výsledky jsou v souladu s očekáváním analytiků, kteří předpovídali zisk 52 centů na akcii. Výsledkům pomohly rostoucí poplatky z investic, naopak negativně se projevily klesající tržby z úvěrů a správy majetku.