Firmy chtějí úvěry od lidí. Personální agentura si jde na finGOOD pro více než milion

Zdroj: finGOOD

Již ve čtvrtek 14. června odpoledne se na české peer2business platformě finGOOD objeví další firma, jež se rozhodla získat finanční prostředky na svůj rozvoj od jednotlivých investorů. Pražská agentura s celorepublikovou působností Work Partners chce od lidí získat 1,3 milionu korun s úrokem 7,5 % na 30 měsíců. Agentura má pobočky v Plzni, Ostravě a Jablunkově. Prostředky využije primárně k zahraniční expanzi.

„Work Partners pomáhají českým výrobním závodům získávat pracovníky do výroby, což za současné situaci na trhu práce považujeme za velmi důležité. Věříme, že stejně jako v případě personální agentury SAFA Czech Republic, které jsme zprostředkovali úvěr v loňském roce, se nám i nyní podaří od investorů registrovaných na finGOOD zafinancovat projekt během několika prvních dnů či týdnů,“ komentuje Marek Galetka, spoluzakladatel společnosti finGOOD. Kampaň poběží do chvíle dosažení cílové částky, nejdéle však 60 dnů od spuštění.

Work Partners s.r.o. vznikla v roce 2014 s cílem pomoci firmám při vyhledávání nových zaměstnanců. Jednotlivcům nabízí pomoc při hledání práce formou bezplatné registrace v databázi uchazečů o nové zaměstnání. Agentura se zaměřuje především na zprostředkování nabídky práce z oborů strojírenství, automotive a elektrotechnika. Mezi její významné klienty patří například Škoda Transportation či Strojírny a stavby Třinec, spadající pod Třinecké Železárny.

„Jsme velmi rádi za možnost získat potřebné finanční prostředky, jež hodláme investovat do růstu firmy, od investorů sdružených kolem platformy finGOOD. Jsme fanoušci moderních technologií a progresivního přístupu k podnikání, proto nám cesta získat finanční prostředky od řady investorů přijde velmi atraktivní, protože se zároveň tisíce lidí dozví o aktivitách naší firmy,” říká Jozef Jančík, jednatel agentury Work Partners.

Dříve uspěla Alea, i PRIM

FinGOOD se na financování firem soustředí zhruba rok a půl a za dobu jeho existence získaly skrze něj úvěry i další české firmy. Vůbec první firmou na platformě byla ikonická česká značka vyrábějící mechanické hodinky PRIM, společnost Elton hodinářská. V současné době je na finGOOD také český výrobce sportovního oblečení Alea, který si pro peníze od investorů přišel již potřetí.

FinGOOD je českou crowdfundingovou platformou zaměřující se především na české firmy, které hledají alternativní financování svých projektů. Propojuje tyto společnosti s necelou tisícovkou registrovaných uživatelů, kteří mají možnost podílet se na úvěru, který firma pro své projekty a další růst potřebuje. FinGOOD založili v srpnu roku 2014 Roman Vyorálek a Marek Galetka. Mezi investory firmy patří společnosti Arfin nebo startupová platforma Busyman.