Hummer je zpět. Benzinový osmiválec však nahradily tři elektromotory

GMC Hummer EV

GMC Hummer EV Zdroj: GMC

GMC Hummer EV
GMC Hummer EV
GMC Hummer EV
GMC Hummer EV
GMC Hummer EV
21
Fotogalerie

Další ikonický automobil dostal do své výzbroje elektromotor. GMC Hummer EV je tady. Má jemnější styl než někdejší předchůdci, benzinový osmiválec pak nahradila hned trojice elektromotorů. A novinek je víc. Třeba autopilot.

Očekávané se stává skutečností. Koncern General Motors do výroby vrací slavné označení Hummer. Novinka se stává součástí nabídky značky GMC specializované na pick-upy nebo SUV, jmenuje se tudíž GMC Hummer EV, a jak výrobce dopředu avizoval, je to elektromobil. Představit se měl už na jaře, pandemie koronaviru ale premiéru odsunula až na říjen. Prodávat se pak začne na podzim roku 2021.

Nový konkurent pro chystanou Teslu Cybertruck vsadil na rozpoznatelnou image někdejších Hummerů, jejichž design však posouvá do moderní doby. Charakteristická maska tak sice zůstala, je ale nižší, stejně jako světlomety, navíc je osvětlena diodami. Také ubylo hran, které nahradily oblejší tvary pro lepší aerodynamiku.

Tvar nárazníků nicméně pomáhá nájezdovým úhlům pro zajištění maximálních schopností v terénu. Tvůrci ostatně tvrdí, že má jít o nejschopnější sériový truck na světě. Z toho důvodu nechybí ani standardně dodávané terénní pneumatiky Goodyear Wrangler Territory nebo speciální ocelové pláty chránící baterie.

Specialitou je pak střecha. Výrobce tvrdí, že sada baterií Ultium zajišťuje dostatečnou tuhost karoserie, tudíž tu může být i takzvaná Infinity střecha s třemi sejmutelnými střešními panely, které lze uložit do předního zavazadlového prostoru, pod kapotou. Vzdušnosti navíc může pomoci také elektricky otevírané zadní okno.

Celý článek najdete na webu auto.cz >>>