Nesmrtelný hippie mikrobus. Volkswagen chystá jeho elektrickou verzi

ID Buzz

ID Buzz Zdroj: auto.cz

ID Buzz
ID Buzz
ID Buzz
ID Buzz
ID Buzz
6
Fotogalerie

Volkswagen představil na detroitském autosalonu nový vůz poháněný elektřinou. Není to ale ledajaký vůz, jedná se o reinkarnaci legendárního Transporteru.

První model VW Transporter vyjel z výrobní linky už v roce 1950. Na začátku druhé poloviny minulého století ho proslavilo hnutí hippies. V budoucnosti by mohla spatřit světlo světa i jeho elektrická verze.

Na detroitském autosalonu byla představena studie ID Buzz. Název vznikl hrou se slovy bus a idea nebo identita. Jedná o moderní mikrobus na elektrický pohon, auto svým vzhledem silně připomíná slavnou hippie dodávku. Podobnost ale vzhledem končí, jízdní vlastnosti by měly být mnohem lepší. Na rozdíl od pomalé a slabé dodávky koncept počítá pohonem čtyř kol a silnými motory.

ID Buzz by měly pohánět dva elektromotory s výkonem 369 koní. Posunem je i maximální dojezd, na jedno nabití urazí až 270 mil.

Německá automobilka po aféře Dieselgate připravuje ofenzívu vozů poháněných elektrickou energií, kterou plánuje na rok 2020. Do roku 2025 by ročně chtěla prodat až milion elektromobilů.