Pekelná sezona na D1 se chýlí ke konci, opravy na chvíli ustanou

Rekonstrukce dálníce D1 u sjezdu na Jihlavu

Rekonstrukce dálníce D1 u sjezdu na Jihlavu Zdroj: ctk

Rekonstrukce dálnice D1 u sjezdu na Jihlavu
Rekonstrukce dálnice D1 u sjezdu na Jihlavu
Rekonstrukce dálnice D1 u sjezdu na Jihlavu
Rekonstrukce dálnice D1 u sjezdu na Jihlavu
Rekonstrukce dálnice D1 u sjezdu na Jihlavu
7
Fotogalerie

Stavební firmy již pomalu opouštějí rekonstruované úseky na dálnici D1. Nejpozději v prosinci se bude plynule jezdit i na D8 či D2. Více na: https://www.autorevue.cz/letosni-pekelna-sezona-na-d1-se-chyli-ke-konci-uzke-pruhy-mizi

Už jen na čtyřech z celkem šesti letos rekonstruovaných úseků dálnice D1 mezi Prahou a Brnem jsou zúžené jízdní pruhy a rychlostní omezení na 80 km/hod. Informoval o tom mluvčí ŘSD Jan Studecký s tím, že počet omezení se bude nadále snižovat. Děje se tak vzhledem k ukončení stavební sezony a hlavně kvůli nutnosti zprovoznit dálnici pro průjezd sypačů v případě sněžení a náledí.

„Nejdéle se bude pracovat na úseku Ostředek-Šternov mezi 34. až 41. kilometrem a Velké Meziříčí - Lhotka  (kilometry 146 - 153), kde jsou práce plánované až do poloviny prosince," sdělil Studecký. Naopak mezi Měřínem a Velkým Meziříčím (km 134 -141) se bude stotřicítkou jezdit již za pár dnů od poloviny listopadu, na konci listopadu si pak neomezenou jízdu užijí také řidiči mezi Hořicemi a Koberovicemi km 75 - 81).

Během prosince také skončí stavební práce na problematických úsecích jiných tuzemských dálnic. Konkrétně na D2 za Brnem a D8 za hranicemi hlavního města.

Na jaře se ovšem práce znovu rozběhnou na čtyřech letos nedokončených úsecích „brněnské" dálnice. Konkrétně to je mezi Jihlavou a Velkým Beranovem, Velkým Meziříčím a Lhotkou, Ostředkem a Šternovem a Hořicemi a Koberovicemi. První dva zmiňované úseky budou hotovy do pololetí, na zbývajících se bude stavět celou příští stavební sezonu. K nim pak přibydou ještě další čtyři úseky. Je tak možné, že na jaře bude na D1 až osm úseků s rychlostí omezenou na 80 a s úzkými pruhy.

Více motoristických článků najdete na Autorevue.cz >>>

Více na: https://www.autorevue.cz/letosni-pekelna-sezona-na-d1-se-chyli-ke-konci-uzke-pruhy-mizi