Škoda Auto začala prodávat nové SUV Karoq, základní verze stojí víc než půl milionu

Zezadu je karoq přirozenější a líbivější než větší kodiaq.

Zezadu je karoq přirozenější a líbivější než větší kodiaq. Zdroj: Škoda Auto

Škoda Karoq
Škoda Karoq
Škoda Karoq
Škoda Karoq
Škoda Karoq
12
Fotogalerie

Mladoboleslavská automobilka Škoda Auto zahájila dneškem předprodej nového SUV Karoq. Nejlevnější varianta stojí 529 900 korun, nabídne motor 1,0 TSI s výkonem 85 kW s poháněnou přední nápravou. V budoucnu bude k dispozici ještě levnější varianta s výbavou Active.  Karoq nahrazuje model Yeti, velikostí je menší než na trh nedávno uvedené SUV Kodiaq. První předváděcí vozy budou k dispozici u autorizovaných prodejních partnerů Škoda k zahájení prodejní fáze 18. října 2017. Vyrábět se bude v závodě v Kvasinách.

V předprodeji jsou k dispozici dvě naftové a dvě benzínové motorizace. Kromě benzinového motoru 1,0 si zákazníci mohou do Karoqu zvolit i benzinový 1,5 TSI s výkonem 110 kW, který je vybaven funkcí odpojování dvou válců v určitých provozních režimech, což přispívá k úspoře paliva. Z naftových agregátů je pak na výběr motor 1,6 TDI o výkonu 85 kW a 2,0 TDI o výkonu 110 kW. Dvoulitorvý motor je v prodeji s pohonem všech kol a manuální šestistupňovou převodovkou za cenu od 669 900 korun, ve spojení s automatem DSG od 719 900 korun.

V předprodeji mají zájemci možnost vybírat ze dvou stupňů výbavy - Ambition a Style, které lze rozšířit o pakety Plus. V budoucnu přibude ještě možnost volby základní výbavy Active.

Základní výbava zahrnuje například dvouzónovou automatickou klimatizaci, infotainment Bolero s osmipalcovým displejem a osmi reproduktory, zadní parkovací senzory, 16palcová kola z lehkých slitin, tempomat s omezovačem rychlosti nebo vyhřívaná přední sedadla. V bezpečnostní výbavě je sedm airbagů a systém samočinného nouzového brzdění.

Zákazník si může u všech motorizací zvolit mezi manuální a automatickou převodovkou. Dvouspojkové automatické převodovky DSG se sedmi převodovými stupni jsou k dispozici za příplatek 50 tisíc korun.

Proti Yetimu se Karoq prodloužil o 16 centimetrů na 4,38 metru, šířka je 1,84 metru, tedy o 3,5 cm více. Zavazadlový prostor se zvětšil o 106 litrů na 521 litrů. Při sklopených zadních opěradlech činí objem až 1630 litrů.

Video: Podívejte se na Škodu Karoq v akci

Video placeholde
Odhalená Škoda Karoq na dálnici D10 • Auto.cz

Škoda Auto je součástí německého koncernu Volkswagen. Provozuje tři výrobní závody v Česku a zaměstnává v nich zhruba 30 tisíc lidí. Vyrábí také v Číně, Rusku, na Slovensku a v Indii, většinou prostřednictvím koncernových partnerství, a dále na Ukrajině a v Kazachstánu ve spolupráci s místními partnery. V roce 2016 dodala Škoda Auto zákazníkům celosvětově 1 127 700 aut, třetí rok po sobě přes milion vozů.