Taxi bez řidiče? Bosch je začne testovat příští rok

Ilustrační foto

Ilustrační foto Zdroj: Daimler

Výměna řidičů. Službu sdílení aut od Daimleru Car2Go využívá již více než jeden milion lidí v třicetievropských a severoamerických městech.
Bosch
Továrna Bosch
4
Fotogalerie

Německý dodavatel automobilových součástek Bosch hodlá již v příštím roce zahájit testování samořízených vozů taxi v německých městech, řekl Gerhard Steiger, který je šéfem divize Bosch Chassis Systems Control.

"V roce 2018 přivedeme do německých měst první menší flotily robotických taxíků," uvedl Steiger. V automobilech bude zpočátku z bezpečnostních důvodů i řidič.

S uvedením těchto vozů na širší trh počítá Bosch v roce 2022. "Tak dlouho bude podle našeho názoru trvat, než bude tato technologie skutečně bezpečná," řekl Steiger.

Společnost Bosch začátkem dubna oznámila, že bude při vývoji samořízených vozů spolupracovat s německou automobilkou Daimler. "Díky této spolupráci můžeme urychlit vývoj automatizovaných systémů nejméně o dva roky," uvedl v květnu podle agentury DPA člen představenstva Daimleru Ola Källenius. "Mezi lety 2020 a 2025 mohou být v městech robotické taxíky," dodal.