Volkswagen se stahuje z autosalonu v Paříži, výstavní akce si bude lépe vybírat

Volkswagen

Volkswagen Zdroj: acz

Vystavovatelé už nemají zájem o pařížský autosalon. Jestliže na předloňském ročníku chyběl Ford nebo Mazda, toho letošního se nezúčastní ani největší evropský hráč.

Pařížský autosalon patřil mezi nejdůležitější automobilové výstavy světa. Třeba v roce 2014 autoshow navštívilo přes 1,2 milionu lidí, což z ní tehdy udělalo nejnavštěvovanější autosalon světa. V dnešní době už ale o Mondial de l'Automobile takový zájem není, což pořadatelé silně pociťují.

Bylo to vidět už před dvěma lety, kdy na pařížském autosalonu chyběly i takové značky jako Mazda, Ford nebo Volvo. Letos ale bude ještě hůře, protože Mondial de l'Automobile se nezúčastní ani Volkswagen, tedy největší evropská automobilová značka, která patří mezi důležité vystavovatele.

„Mohu potvrdit, že značka Volkswagen se rozhodla autosalonu v Paříži nezúčastnit,“ potvrzuje nedávné spekulace o neúčasti Volkswagenu v Paříži David Valenta z českého zastoupení wolfsburské značky.

„Volkswagen již delší dobu představuje nové sériové modely na samostatných akcích ve své režii připravených speciálně pro účel světové premiéry modelu. Může tak model detailně představit na vhodném místě a zvolit odpovídající koncepci dle specifik jednotlivých modelů a před širokým odborným publikem, novináři, kterým na místě zajistí vhodné podmínky a předá kompletní informace,“ vysvětluje důvody tohoto kroku Valenta.

To však neznamená, že by se Volkswagen ze světových autosalonů zcela stáhl. Podobně jako Volvo si bude výstavy do budoucna vybírat, přičemž na nich chce prezentovat koncepty nebo automobily, které do té spatřila jen odborná veřejnost. To je patrné už letos v Ženevě, kde z novinek Volkswagen prezentuje vlastně jen studii elektromobilu I.D. Vizzion. Autosalony tak mají Volkswagenu sloužit hlavně jako reprezentační přehlídka a místo pro prezentaci jeho vizí.

Více si přečtěte na AUTO.CZ >>>