Ženevský autosalon má za sebou první dny. Podívejte se, co už automobilky představily

Jeep Wrangler

Jeep Wrangler Zdroj: Auto.cz

Ferrari 488 Pista
Škoda Vision X
Range Rover SV Coupé
Přepracovaná ŠKODA FABIA MONTE CARLO.
19
Fotogalerie

Od čtvrtka mohou návštěvníci mezinárodního autosalonu v Ženevě obdivovat výstavu vozů, kterými se chlubí nejslavnější světové automobilky. Sto osmdesát vystavovatelů do Švýcarska přivezlo přes devět set modelů aut, přičemž odhalení 110 z nich proběhlo ve světové či evropské premiéře. Podívejte se na rekapitulaci dosavadního průběhu akce.

Městský crossover Škody: Vision X

Hlavní lákadlo, které si symbol českého automobilového průmyslu do Švýcarska přivezl. Koncept městského crossoveru s pohonem na benzin, CNG a elektřinu pod názvem Vision X byl totiž odhalen ve světové premiéře. Sériově vyráběný model odhalí Škoda až v průběhu příštího roku. Škoda Vision XŠkoda Vision X|škoda auto

Vedle modelu Vision X automobilka prezentuje i modernizovanou Fabii a SUV Kodiaq v luxusním provedení Laurin & Klement. Vision X zapadá do stále silného trendu vozů SUV, které krom českého výrobce představily i Hyundai (nová generace Santa Fe), Lexus (crossover UX) nebo Honda (CR-V).

Novinka Ferrari: Model 488 Pista

O stánky možná nejslavnější automobilky je na světových autosalonech pravidelně největší zájem, letošek nebyl výjimkou. Ferrari 488 PistaFerrari 488 Pista|Auto.cz

Italové přivezli nový supersportovní model 488 Pista. Z „nuly na sto“ zrychlí čerstvá novinka za 2,85 vteřiny, dvě stě kilometrů za hodinu pak zvládne už po 7,6 vteřinách. Maximální dosažitelnou rychlost výrobce pak deklaruje na 340 kilometrů v hodině. Modelem Pista Ferrari navázalo na úspěšného předchůdce 488 GTE.

Slavné Porsche 911 ve verzi GT3 RS

Jeden z nejslavnějších modelů všech dob v Ženevě nechybí. Byť si závodní model, který navazuje na slavnou tradici vozů 911, vysloužil z řad odborníků i laické veřejnosti především chválu, rozhodně není pro každého. Jeho základní cena startuje na částce 195 137 euro, tedy zhruba na pěti milionech korun.

Mohutný Range Rover SV Coupé

Vysoká prodejní cena však spojuje většinu vystavovaných monopostů, výjimkou není ani nový Range Rover SV Coupé. V Česku ho bude možné pořídit nejlevněji za sedm a půl milionu korun, cenu překvapivě třídveřového Coupé navyšuje i fakt, že bude vyrobeno pouze 999 kusů tohoto modelu. Range Rover SV CoupéRange Rover SV Coupé|Auto.cz

„SV Coupé je oslavou řady Range Rover. Zásluhou třídveřové čtyřmístné karoserie sice odkazuje na historii modelu, ale zároveň hledí do budoucnosti,“ prohlásil Gerry McGovern, ředitel designu u Land Roveru s tím, že jde o nejluxusnější a nejvýraznější Range Rover, jaký byl kdy vyroben.

Nepřehlédnutelný Jeep Wrangler

„Mezi horkými novinkami ženevského autosalonu jsou hlavně vozy kategorie SUV, trend posledních let dál hýbe automobilovým světem,“ okomentoval dění přímo ze Ženevy pro E15 David Bureš, redaktor portálu Auto.cz. Jeep WranglerJeep Wrangler|Auto.cz

A právě model Wrangler patří k těm vůbec nejvýznamnějším SUV na výstavišti. Jeep ho prezentuje jak ve dvoudveřové, tak čtyřdveřové variantě. Evropští zákazníci se novinky s interním označením JL dočkají v druhé polovině roku.

Podívejte se, co všechno je na letošním autosalonu v Ženevě k vidění: