Značka Vignale představuje to nejlepší od Fordu

Značka Vignale představuje to nejlepší od Fordu

Značka Vignale představuje to nejlepší od Fordu

Vrcholné modely z nabídky značky Ford kombinují prémiovou techniku a exkluzivní služby s luxusním designem, nejhodnotnějšími materiály a špičkovým dílenským zpracováním.

Mondeo Vignale je prvním členem nové luxusní řady Vignale, která se postupně rozroste o další modely značky Ford. Vozy Vignale přinášejí perfektní zpracování, vynikající kultivovanost a bohatou výbavu. Zákazníci se mohou těšit rovněž na speciální služby, které budou moci využívat po celou dobu vlastnictví vozu.

Inspirací programu Ford Vignale byl vyhlášený italský karosář Alfredo Vignale. Jeho Vignale Carrozzeria přitahovala v letech 1948 až 1969 zákazníky z celého světa.

Precizní v každém ohledu

Každý model Ford Vignale je v závěrečné fázi výroby ručně dokončen šesti zručnými řemeslníky. Výrobní zařízení Vignale Centre ve Valencii spojuje tradiční postupy a nejmodernější technologie. Kamery a laserová technologie doplňují zkušené oči pracovníků při mimořádně pečlivé výstupní kontrole ¬– spáry mezi díly a kvalita laku musí odpovídat očekáváním zákazníků.

Precizní přístup a smysl pro detail uplatní specialisté ve Vignale Centre při ručním leštění laku, které trvá více než dvě hodiny. Velmi podrobně se kontroluje kvalita materiálu i švů na každém ze 40 laserem řezaných kožených dílů, které tvoří potah sedadla.

Kultivovanost na úrovni luxusních vozů

Díky vyspělým technologiím a propracované konstrukci podvozku je jízda ve Fordu Vignale Mondeo tichá, hladká a komfortní.

Pokročilý systém aktivního potlačování hluku vylepšuje komfort na palubě. Pomocí trojice mikrofonů rozmístěných v interiéru sleduje hluk motoru pronikající do interiéru. Pokročilá technologie umožňuje vysílat z reproduktorů audiosystému cílené zvukové vlny, které hluk motoru vyruší.

Pohodlí cestujících na předních sedadlech mohou zvýšit multifunkční masážní sedadla s funkcí Active Motion. Celkem 11 nafukovacích polštářků obstarává masážní efekt v oblasti stehen, hýždí a bederní páteře, což zejména na delších cestách snižuje únavu zádového svalstva.

Prémiová technika, exkluzivní styl

Ford Vignale Mondeo je nabízen výhradně s vysoce výkonnými motory. Patří k nim dvoulitrový zážehový EcoBoost o výkonu 240k a vznětový TDCi (180 nebo 210 k). V nabídce nechybějí verze s inteligentním pohonem všech kol.

Bezpečnost jízdy zvyšují propracované asistenční technologie jako nový předkolizní asistent s detekcí chodců, adaptivní LED světlomety nebo aktivní parkovací asistent. O komfort řidiče se ale starají i funkce jako elektricky nastavitelný volant s pamětí polohy, elektrické otevírání dveří zavazadlového prostoru nebo vyhřívaný volant.