Kijonková odchází ze Zásilkovny, nahradí ji exšéf německé pobočky Rohlíku

Simona Kijonková, zakladatelky skupiny Packeta

Simona Kijonková, zakladatelky skupiny Packeta Zdroj: E15 Michael Tomeš

Po úspěšném prodeji skupiny Packeta Group, pod kterou spadá i česká Zásilkovna, z pozice ředitelky odchází zakladatelka společnosti Simona Kijonková. I nadále se chce věnovat podnikání a především investicím. Na její místo přichází Erich Čomor, jehož poslední štace byla v německé pobočce Rohlíku. 

„Předáváme finančně zdravou firmu, která je ve svém oboru jedničkou v Česku a na Slovensku a která doručuje zásilky do 33 zemí a je pro desítky milionů zákazníků lovebrandem,“ uvedla v tiskové zprávě Kijonková. „Chtěla bych všem svým kolegům a kolegyním poděkovat za jejich energii, nadšení a pracovní nasazení především v posledních pár velmi náročných letech, ze kterých jsme firmu i přes covidové a ekonomické krize úspěšně vyvedli. Děkuji celému současnému vedení firmy a svým společníkům za jejich pracovní nasazení a podporu v průběhu téměř rok trvajícího procesu exitu,” dopnila. 

Pusťte si rozhovor se zakladatelkou Zásilkovny Simonou Kijonkovou v pořadu Hráči:

Video placeholde
Zakladatelka Zásilkovny v Hráčích • hrc, Fameplay Live/Blesk, Vera Renovica

Kijonková, její manžel a další společníci na konci loňského roku prodali společnost za vyšší jednotky miliard do rukou mezinárodního fondu CVC Capital a společnosti Emma Capital Jiřího Šmejce, které kapitálově podpořila skupina R2G. 

„Až společně s manželem exitujeme 100 % všech našich podílů, budu se nadále věnovat dalšímu podnikání a především investicím. Dokážu tak své letité podnikatelské a manažerské zkušenosti zúročit ve více projektech a pomoci tak k růstu a úspěchu dalším firmám,“ dodává Kijonková, která Zásilkovnu založila před 13 lety. 

Novým šéfem společnosti bude Erich Čomor, který ještě nedávno vedl německou pobočku Rohlíku. Z pozice odešel po tříletém působení na počátku loňského roku jen dva roky poté, co se sloučilo vedení německé a rakouského pobočky Rohlíku. 

„Simona Kijonková vytvořila jednu z nejúspěšnějších a nejinspirativnějších firem ve střední Evropě. Díky ní a její Packetě si dnes miliony klientů mohou pohodlně vyzvednout svoje zásilky na tisících výdejních místech a v Z-BOXech v Česku, na Slovensku a dalších zemích. Je pro mne velkou poctou převzít po dokončení transakce její roli, akcelerovat růst distribuční i partnerské sítě a posílit pozici Packety jako první volby zákazníku a jednoznačné jedničky v doručovaní zásilek,“ komentuje Erich Čomor, nový šéf skupiny Packeta. 

Packeta zvýšila loni obrat o 18,3 procenta na 7,25 miliardy korun. Skupina, která na konci minulého roku roku oznámila změnu majitele, má přibližně 15 500 vlastních výdejních míst ve čtyřech zemích, z toho 6200 samoobslužných výdejních Z-Boxů.