Miliardář Krúpa z Arca Capital narazil u ČNB, nepovolila mu dluhopisy

Pavol Krúpa

Pavol Krúpa Zdroj: ctk

Pavol Krúpa, slovenský miliardář, zakladatel a většinový vlastník společnosti Arca Capital
Pavol Krúpa, slovenský miliardář, zakladatel a většinový vlastník společnosti Arca Capital
Výrazná stylizace. Režisér Jan Mikulášek posouvá představitele hlavních rolí Tomáše Dastlíka a Sylvii Krupanskou k velmi netradičnímu pojetí herectví
Pavol Krúpa
Pavol Krúpa
12
Fotogalerie

Společnost Arca Capital Bohemia, kterou vlastní miliardář Pavol Krúpa, neuspěla u Česká národní banky (ČNB) se žádostí o schválení prospektu dluhopisů. ČNB žádost zamítla. 

Celkem 500 milionů korun chtěla společnost Arca Capital Bohemia získat prostřednictvím dluhopisů, které plánovala nabídnout se čtyř procentním úrokem. Nyní se tento záměr může velmi zkomplikovat, neboť finanční prospekt k těmto dluhopisům zamítla ČNB.

ČNB dospěla k závěru, že posuzovaný prospekt  neobsahuje veškeré údaje, které jsou nezbytné pro investory k jejich zasvěcenému posouzení s tím, že prospekt nesplňuje nařízení a směrnice Evropského parlamentu. 

Jako zásadní také ČNB shledala zejména absenci ověřených výkazů peněžních toků za účetní období od 1. ledna 2014 do 31. prosince 2015 a zprávy auditora k těmto výkazům.

Arca Capital s postupem ČNB souhlasí: „Výhrady ČNB byly oprávněné, proto také nebudeme podávat proti jejímu rozhodnutí žádný rozklad. Chystáme podání nové žádosti, která bude vyhovovat požadavkům zákona.“