Alza otevře první prodejnu v Rakousku

Alza.cz

Alza.cz

Alza.cz
Alza.cz
Alza.cz
Alza.cz
Alza.cz
10
Fotogalerie

Největší tuzemský internetový prodejce Alza.cz expanduje do Rakouska, ve Vídni letos otevře svou prodejnu. Nové regionální centrum firmy letos zahájí provoz také v Ostravě. V Praze e-shop spustil prototyp nového prodejního automatu. 

Alza již loni otevřela první prodejnu mimo území ČR a Slovenska v Budapešti. Rozšířila také showroom v Bratislavě. V Praze testuje prototyp prodejního automatu. Jeho cílem je ověřit, zda mají zákazníci o tento typ prodeje zájem. Koncept vychází z automatů na bagety a nabídne několik desítek drobnějších produktů - např. SD kartu, baterii do fotoaparátu, nabíječku k telefonu, ale také i drogerii.

"Projekt cílí na možnost umístění prodejních automatů na strategických místech, kde není možné umístit prodejnu ani výdejní automat AlzaBox," uvedl ředitel expanze firmy Jan Moudřík.

Za hranice míří v posledních letech řada tuzemských internetových obchodů. Například Notino.cz (dříve Parfums.cz) letos plánuje expandovat na dalších pět evropských trhů. E-shop nyní působí ve 14 zemích včetně Velké Británie či Číny. E-shop VašeČočky zase v lednu vstoupil na belgický trh, který se tak stal patnáctou zemí kde působí.