Amazon chce ve Spojených státech nabízet i vstupenky

Amazon

Amazon Zdroj: ctk

Sklad Amazonu v Dobrovízi
Sklad Amazonu v Dobrovízi
Sklad Amazonu v Dobrovízi
Sklad Amazonu v Dobrovízi
Sklad Amazonu v Dobrovízi
7
Fotogalerie

Americká společnost Amazon, která je největším internetovým prodejcem na světě, hledá na svém domácím trhu partnera, s nímž by prodávala vstupenky na kulturní a společenské akce. Amazon už je v tom úspěšný v Británii.

Pokud se firmě podaří partnera najít, může zásadně změnit scénu velkého a lukrativního trhu. Američtí spotřebitelé mají averzi k poplatkům přičítaným k cenám vstupenek, přičemž pořadatelé sportovních a jiných akcí chtějí zvýšit prodej. Amazon by zase měl další lákadlo, jak dostat své zákazníky do předplacené služby Amazon Prime.

V současné době je jedničkou na americkém trhu společnost Ticketmaster, která je ve vlastnictví firmy Live Nation Entertainment. Vzhledem k jejím pevným vazbám na americké provozovatele stadionů, koncertních sálů a další pořadatele nebude mít Amazon snadnou pozici.

Amazonu se v tomto podnikání daří v Británii, kde od roku 2015 prodává vstupenky na představení ve West Endu. U některých představení už předběhl i konkurenta Ticketmaster.

Amazon a Ticketmaster sice už v minulosti o spolupráci na americkém trhu jednaly, dohoda však ztroskotala na otázce, kdo bude mít kontrolu nad údaji o spotřebitelích.