Babišovy stánky s párky zanikají. Zbývá už jen pět prodejen Parky's

Dnes už zavřená prodejna Parky's v nákupním centru Letňany

Dnes už zavřená prodejna Parky's v nákupním centru Letňany Zdroj: FB Parky´s

Místo Parky's na Novém Smíchově je teď pekařství Kabát.
Přeprava masných výrobků z masokombinátu Kosteleckých uzenin
Kostelecký gothajský salám
Výrobní areál Kosteleckých uzenin v Kostelci u Jihlavy
V roce 2014, kdy Kostelecké uzeniny s řetězcem Parky's začínaly, počítaly, že do tří let budou mít sto padesát vlastních nebo franšízových stánků.
7
Fotogalerie

Řetězec občerstvení Parky's s „prémiovými hot dogy“, který patří do skupiny Agrofert, zavřel většinu poboček. Ještě loni provozoval přes dvacet prodejen, nyní jich je podle webu Parky's pouze pět.

„Samotné Kostelecké uzeniny (masokombinát patřící pod Agrofert od roku 2007 – pozn. red.) provozovaly jen jedno vlastní prodejní místo Parky's, a to v Praze na Černém Mostě. Tuto provozovnu jsme z důvodu dlouhodobé nerentability nedávno uzavřeli. Rovněž můžeme potvrdit, že prodej ukončili i někteří naši franšízoví partneři,“ uvedl na dotazy E15 mluvčí skupiny Agrofert Karel Hanzelka. Valná většina poboček, které se nacházely jak v obchodních centrech, tak na ulicích měst, byla uzavřena letos. Podle Hanzelky v tom svou roli sehrála i koronakrize.

„Zbývajícím partnerům jsme i nadále připraveni poskytovat podporu. Projekt bude existovat dál, neplánujeme však jeho žádný významný rozvoj,“ dodává mluvčí Agrofertu Hanzelka.

Při rozjezdu měly Kostelecké uzeniny se sítí stánků s hot dogy velké plány. V roce 2014, kdy s řetězcem Parky's začínaly, počítaly, že do tří let budou mít sto padesát vlastních nebo franšízových stánků. A že ke svým tržbám, které loni dosáhly téměř šesti miliard korun, výhledově přidají až dvě stě milionů korun ročně.

„Čekáme boom, protože Češi jsou vysloveně párkový národ,“ sdělil Forbesu při rozjezdu projektu Jan Hanuš, tehdejší šéf Kosteleckých uzenin. Muž, který snědl až dvacet párků týdně, jak napsal časopis, skončil s uzeninami už za rok. V roce 2015 založil a rozjel vlastní řetězec vegetariánských bister Vegg-Go. Ten skončil letos na jaře v insolvenci, ale to už v něm měl Hanuš jen čtvrtinový podíl.

V roce 2015 skončila také projektová manažerka Kosteleckých uzenin Petra Dlouhá, která měla značku Parky's na starosti.

V současnosti zůstává otevřeno jen pět poboček, z toho tři v Praze. Zavřela například občerstvení v obchodním centru Nový Smíchov, Černý Most či v nákupním centru Letňany, ale i další na frekventovaných ulicích, jako jsou Křižíkova či Havlíčkova v Praze, vyplývá z databáze obchodů Shopingy. Na Facebooku mají Parky's poslední příspěvek z 30. září.

Agrofert loni po čtyřech letech ukončil i projekt Pražského řeznictví, které provozoval prostřednictvím společnosti PMU CZ z Roudnice nad Labem. Čtyři provozovny převzal českobudějovický uzenář Libor Novák se svou společností Liborovo řeznictví.