Bageterie Boulevard expanduje, připravuje otevření provozovny v Moskvě

Řetězec rychlého občerstvení Bageterie Boulevard

Řetězec rychlého občerstvení Bageterie Boulevard Zdroj: Bageterie Boulevard

Řetězec rychlého občerstvení Bageterie Boulevard
Řetězec rychlého občerstvení Bageterie Boulevard
Řetězec rychlého občerstvení Bageterie Boulevard
Řetězec rychlého občerstvení Bageterie Boulevard
Bageterie Boulevard
10
Fotogalerie

 Tuzemská síť rychlého občerstvení chce během dvou až tří let otevřít provozovnu v Moskvě. 

České bagety by se mohly vyrábět a prodávat také na ruském trhu. Řetězec Bageterie Boulevard, který spadá pod společnost Crocodille ČR, už podle vedoucí franšízingu Markéty Krejčíkové koupil výrobnu u Moskvy. „Pokud vše poběží podle plánu, tak by se v Moskvě měla během dvou až tří let otevřít první − pilotní − prodejna,“ sdělila Krejčíková. „Pak bychom měli otevřít nejméně dvě až tři další prodejny,“ dodala s tím, že je důležité najít v Rusku síťového partnera – master franšízanta. Buď jednoho silného, nebo více menších.

„Ti pak převezmou povinnosti a kromě hospodářských výsledků budou zodpovědní i za vyhledávání dalších lokací a za expanzi bageterie,“ popsala Krejčíková. Master franšízant musí podle představ firmy otevřít po Moskvě během prvních tří let okolo deseti poboček. Pokud by pak Bageterie začala fungovat i v Petrohradě, uplatnil by se týž obchodní model. Společnost teď tipuje lokace, kde by mohla prodejna stát, a připravuje tým, jenž by podnikání v Rusku zaštiťoval. Řetězec ovšem nechce vystačit jen s Ruskem.

„V říjnu Bageterie Boulevard otevřela první restauraci v Drážďanech, letos plánuje expanzi do Berlína a do Lipska. Další pobočky už provozuje na Slovensku a ve Spojených arabských emirátech, v Česku jich je 22. Společnost uvažuje výhledově také o otevření prodejen ve Spojených státech a v Číně. Výrobce baget Crocodille v předloňském roce prodal téměř 23 milionů výrobků, tržby v Česku i zahraničí stouply o sedm procent. Firma vznikla v devadesátých letech minulého století, její první výrobky se jmenovaly Žižkovské bagety.