Berbr na šéfa fotbalové asociace kandidovat nebude

Roman Berbr

Roman Berbr Zdroj: Jaroslav Legner (Sport)

Miroslav Pelta u soudu
2
Fotogalerie

Místopředseda Fotbalové asociace ČR Roman Berbr vyloučil, že by kandidoval na funkci předsedy této organizace. Kandidaturu na funkci předsedy FAČR podali Petr Fousek, šéf Ondrášovky Libor Duba, místopředseda rozhodčích Petr Mlsna a šéf obchodní společnosti asociace STES Martin Malík. 

Oficiální kandidaturu už dříve podal současný předseda Miroslav Pelta, který je momentálně ve vazbě kvůli obvinění ze zneužití dotací z ministerstva školství. Asociace ho proto vyzvala k tomu, aby svou kandidaturu stáhl. Pelta s tím podle Berbra souhlasí a očekává se, že jeho stažení kandidatury dorazí ještě dnes před půlnoční uzávěrkou přihlášek.

"Pan (Peltův právní zástupce Bronislav) Šerák by měl dnes přivést stažení Miroslava Pelty z funkce předsedy. Takový byl náš pokyn a Mirek s tím ve středu souhlasil," řekl Berbr na dnešní tiskové konferenci. "V tuto chvíli jsou stoprocentními kandidáty, kteří to tu mají položené: Libor Duba, Petr Fousek, Martin Malík a Petr Mlsna," dodal.


Aktuální události kolem fotbalové asociace sledujte na serveru isport.cz >>>


Do půlnoci se ještě mohou objevit další kandidáti. Oficiální seznam přihlášek zveřejní FAČR v pondělí.

Berbr se definitivně rozhodl nekandidovat dnes po schůzce s majitelem Sparty Danielem Křetínským. "Bylo to vstřícné a racionální jednání z obou stran. Variant je stále mnoho a teprve přijde čas na jednání, jak vše dopadne. Tato schůzka však měla velký vliv na mé rozhodování," připustil Berbr.

Kandidaturu podal Berbr na post místopředsedy, který vykonává poslední čtyři roky. Zároveň ale nevyloučil, že by se mohl stáhnout z vedení úplně. "Varianty jsou různé," dodal.