Bill Gates ovládne řetězec Four Seasons. Získá i jeden z nejluxusnějších hotelů v Praze

Hotel Four Seasons na pražském Josefově

Hotel Four Seasons na pražském Josefově Zdroj: Four Seasons Hotels Limited

Jen pár kroků od Karlova mostu se nachází luxusní hotel Four Seasons. Je považován také za jeden z nejdražších v Praze, vždyť za prezidentské apartmá s panoramatickým výhledem na Pražský hrad zaplatíte 115 tisíc korun za noc.
Hotel Four Seasons na pražském Josefově
Hotel Four Seasons
Four Seasons v Praze
Hotel Four Seasons s restaurací Allegro
7
Fotogalerie

Investiční firma zakladatele Microsoftu Billa Gatese převezme kontrolní většinu v kanadském řetězci luxusních hotelů Four Seasons. Společnost Cascade Investment v něm zvedne podíl na 71,25 ze 47,5 procenta. Four Seasons to uvedla ve svém středečním sdělení. Four Seasons provozuje hotel i na exponovaném místě v Praze.

Cascade se dohodla se společností Kingdom Holding Company, která patří saúdskému princi Valínu bin Találovi, že odkoupí polovinu jejího podílu ve Four Seasons za 2,21 miliardy dolarů (47,5 miliardy korun). Hodnota řetězce se odhaduje na deset miliard dolarů. Gatesova Cascade investovala do Four Seasons poprvé už v roce 1997.

Four Seasons provozuje po celém světě více než 100 hotelů. Počátkem roku 2001 otevřela firma na pražském vltavském nábřeží luxusní hotel, který byl ve své době jejím padesátým.

Bill Gates se rozvádí:

Video placeholde
Nejdražší rozvody • Mall.tv