Billa v Česku vydělala skoro půl miliardy. Na Kaufland ale stále nemá

Billa

Billa Zdroj: profimedia

Billa patří do první desítky největších prodejců v České republice.
Ilustrační foto
Konkurenční Kaufland měl ve finančním roce 2015/2016 tržby 58 miliard korun.
Zisk před zdaněním Kauflandu klesl o dvě procenta na dvě miliardy korun.
Tržby Billy stouply o šest procent na téměř 23 miliard korun.
6
Fotogalerie

Zisk německých supermarketů Billa v Česku loni vzrostl o třicet procent na 469 milionů korun. Tržby společnosti stouply o šest procent na téměř 23 miliard korun. Vyplývá to z výroční zprávy firmy. Billa loni otevřela deset nových prodejen a zmodernizovala patnáct poboček.

"V naší expanzi se zaměříme na rychle se rozvíjející byznysová centra a příměstské části. Kromě Prahy a Středočeského kraje přivítáme v roce 2017 nové zákazníky například v jižních Čechách nebo v Jihomoravském kraji," uvedl v dubnu generální ředitel Jaroslaw Szczypka.

Letos v květnu Billa otevřela nový supermarket například v Písku. Celkem má 214 prodejen v Česku. Společnost v tuzemsku zaměstnává přibližně 6000 lidí. Supermarkety Billa patří společně s diskontními prodejnami Penny Market do nadnárodní obchodní skupiny Rewe Group. Rewe je v Německu jedním z lídrů trhu v oblasti prodeje potravinového a drogistického zboží.

Billa patří do první desítky největších prodejců v České republice mimo jiné spolu s prodejnami firem Kaufland, Ahold či Tesco. Kaufland měl ve finančním roce 2015/2016 tržby 58 miliard korun. Zisk před zdaněním mu klesl o dvě procenta na dvě miliardy korun.