Boj o Bwin vyhrála sázková firma 888. Zaplatí 900 milionů liber

bwin

bwin Zdroj: bwin

Internetová herní a sázková společnost 888 se dohodla na převzetí svého většího konkurenta Bwin.party Digital Entertainment, za něhož zaplatí v hotovosti a v akciích téměř 900 milionů liber (35 miliard korun). Společnost 888 tak zvítězila v boji o Bwin.party nad firmou GVC.

Podniky o spojení jednaly od poloviny května. Na počátku tohoto měsíce konkurenční GVC uvedla, že za Bwin.party nabízí 908 milionů liber.

Fúze v odvětví internetových hazardních her a sázek nabírá na tempu v situaci, kdy tyto firmy doplácejí na vysoké daně a zpřísněnou regulaci na některých velkých trzích. Firmy navíc musejí investovat do technologie a marketingu.

Tržní kapitalizace firmy 888 se nyní pohybuje kolem 572 milionů liber a firma sama odmítla letos v únoru nabídku na převzetí od největšího britského bookmakera William Hill. Tržní kapitalizace Bwin je 848 milionů liber.

Dohoda na počátku příštího roku

Nabídka 888 je částečně v hotovosti a částečně v akciích a ve srovnání s cenou akcií ze 14. května, tedy před začátkem jednání o fúzi, představuje prémii 16,4 procenta. Po dokončení převzetí by současní akcionáři Bwin měli v nové, rozšířené skupině vlastnit podíl 48,9 procenta. Dohoda by měla být dokončena na počátku příštího roku.

Bwin.Party vznikla v roce 2011 spojením britského provozovatele internetového sázení a hazardních her PartyGaming s rakouským konkurentem bwin. Oba podniky vytvořily největší veřejně obchodovanou společnost na světě v oblasti internetového sázení a hazardních her.