Boj o zákazníky začíná. Vodafone si pospíšil s novými tarify

Vodafone

Vodafone Zdroj: profimedia.cz

Telefónica O2 si postavení nejvýhodnějšího českého mobilního operátora užívala jen jeden den. Po včerejším představení nových tarifů s neomezeným voláním O2 Free sliboval Vodafone, že konkurenční nabídkou přijde do poloviny května. Nové tarify ale nakonec představil už dnes, cena O2 poráží.

Za neomezené volání a SMS po Česku si Vodafone účtuje 691 korun, k tarifu nabídne také 600 megabajtů dat. Druhý nový tarif bude omezen na komunikaci v rámci Vodafonu, na volání do jiných sítí firma v rámci paušálu nabídne 50 minut, další hovory budou stát pět korun za minutu. Za SMS do jiných sítí si bude operátor účtovat 1,51 koruny.

Dražší tarif Vodafonu je tak na první pohled mírně výhodnější než ve čtvrtek před stavený Free CZ od O2. Ten stojí 749 korun měsíčně, operátor k němu ale přidá jeden gigabit dat. U dalších nových tarifů je převaha jednoho konkurenta nad druhým ještě spornější, nabídka Vodafonu se trefuje přibližně mezi dva tarify O2.

„Během čtvrtka a dneška zaznamenal Vodafone enormní zájem o avizované neomezené tarify. Jen na webu se během uplynulých 24 hodin zaregistrovalo téměř 10 tisic zájemců o tuto novou nabídku. Vodafone se proto rozhodl vyjít přání zákazníků vstříc co nejdříve a začít neomezené tarify nabízet na eShopu dnes odpoledne. Na dalších prodejních místech budou k dispozici od soboty,“ uvedla mluvčí Vodafonu Alžběta Houzarová.

Nové tarify Vodafonu
Tarif Paušál Volání a SMS do Vodafonu Volání mimo Vodafone Minuta hovoru SMS Internet
Neomezené volání v síti 399 Kč neomezeně 50 minut 5,03 Kč 1,51 Kč 150 MB
Neomezené volání do všech sítí 691 Kč neomezeně neomezeně - - 600 MB

O2 stejně jako Vodafone podmiňují nižší cenu podepsáním závazku na 24 měsíců. Bez smlouvy si zákazníci O2 připlatí 150 korun, u Vodafonu pak ještě více. Na rozdíl od O2 bude Vodafone dál nabízet dotované telefony, také s nimi se ale cena tarifu zvýší.

Dnešní krok Vodafonu potvrdil odhady analytiků, podle kterých se na českém trhu rozpoutává cenová válka. Na květen chystá Vodafone další nové tarify, které již představil v jiných zemích. Na reakci T-Mobilu se zatím čeká. “O dalším zvýhodnění cen neomezených tarifů jsme již delší dobu uvažovali a během několika dnů oznámíme konkrétní podobu nejvyššího tarifu, který bude minimálně srovnatelný s nabídkou konkurence,“ uvedla mluvčí operátora Martina Kemrová. Neomezené volání a SMS nyní firma nabízí za 3290 korun měsíčně.

Nové tarify O2
Tarif Paušál Volání a SMS do O2 Volání a SMS mimo O2 Minuta hovoru SMS Internet
Free O2 249 Kč neomezeně - 3,50 Kč 1,50 Kč -
Free O2 Plus 499 Kč neomezeně 120 minut 3,50 Kč 1,50 Kč 150 MB
Free CZ 749 Kč neomezeně neomezeně - - 1 GB