České prvoligové týmy utratily za posily desítky milionů

Jan Kopic (vlevo) v souboji o míč s libereckým Lukášem Pokorným

Jan Kopic (vlevo) v souboji o míč s libereckým Lukášem Pokorným Zdroj: ctk

Léto 2015 bylo pro české fotbalové kluby ve znamení přestupů. Nejvíce posilovaly první tři celky loňského ročníku, tedy Plzeň, Sparta a Jablonec. Na posily vydaly desítky milionů korun. O nejdražší přestup se na dálku „popraly“ Plzeň se Spartou. Nový ročník fotbalové ligy začal v pátek.

Nejdražším domácím hráčem se v letním přestupovém období stal Jan Kopic, který zamířil z Jablonce do Plzně. Opačným směrem putovali v rámci transferu Stanislav Tecl a Tomáš Wágner. Přesná přestupová částka nebyla zveřejněna, hodnota transferu se ale pohybuje mezi 20 a 30 miliony korun.

Hodnotu kolem milionu eur by měl mít i portugalský útočník Marco Paixao, jehož si Sparta přivedla z polského celku Śląsk Wrocław. Ani pražský tým ale přestupovou částku nezveřejnil.

Letenský celek vydal na posily nejvíce peněz. Kromě Portugalce budou sparťanský dres oblékat také další cizinci. Například Němec Markus Steinhöfer, jehož transfer stál asi 12 milionů korun, nebo konžská akvizice Francis Litsingi, který přestoupil za podobnou částku.

Fotbalová Sparta prodělala dalších 144 milionů korun