Česko-německá komora má již 600 členů, jubilejním je Lufthansa

Lufthansa se stala jubilejním 600. členem ČNOPK

Lufthansa se stala jubilejním 600. členem ČNOPK Zdroj: E15 Stepan Bruner

Česko-německá obchodní a průmyslová komora (ČNOPK) přivítala včera jubilejního 600. člena, leteckou společnost Deutsche Lufthansa. ČNOPK je největší bilaterální hospodářskou komorou v České republice a již přes 20 let aktivně podporuje rozvoj česko-německých obchodních vztahů.

Počet členů ČNOPK se od jejího založení v roce 1993 více než ztrojnásobil. Na rozdíl od vývoje počtu členů v hospodářských svazech je u ČNOPK tendence dlouhodobě stoupající.

„Podporujeme rozvoj bilaterálních hospodářských vztahů a aktivně prosazujeme zájmy našich členských organizací v politické sféře i u široké veřejnosti. To potvrzuje nejen počet 600 členů, ale také více než 400 zmínek o komoře v médiích v průběhu roku,“ uvádí Bernard Bauer, výkonný člen představenstva ČNOPK.

„Jako největší evropský letecký dopravce jsme přesvědčeni, že se nám touto cestou otevřou nové možnosti a příležitosti k prohloubení spolupráce jak na česko-německé, tak i na mezinárodní úrovni,“ doplňuje Fabrice Tamegger, General Manager for Lufthansa Group Czech Republic.

ČNOPK patří do sítě německých zahraničních hospodářských komor (AHK) a německých obchodních a průmyslových komor (IHK). ČNOPK je otevřena také českým firmám, které mají zájem o česko-německou spolupráci v hospodářské oblasti.

Investoři v Česku mají většinou pozitivní obchodní vyhlídky