ČOI: Hospodští během MFF v Karlových Varech šidí zákazníky

Sklenice s brandy, ilustrační foto

Sklenice s brandy, ilustrační foto Zdroj: Profimedia.cz

Polovina z 29 restaurací a obchodů, které o festivalovém víkendu zkontrolovala v Karlových Varech Česká obchodní inspekce (ČOI), porušila předpisy. Nejčastějším prohřeškem bylo nedodržení míry u nápojů a hmotnosti u pokrmů.

„V jednom případě restaurace nabízela porce pokrmů s uvedenou gramáží, nicméně v provozovně se nevyskytovala žádná váha. Ve druhém případě došlo k rozdílu v účtování a tím k poškození spotřebitele ve výši 90 Kč,“ uvedl ředitel inspektorátu ČOI pro Plzeňský a Karlovarský kraj Jan Řezáč.

V dalším případě restaurace servírovala hranolky s o 50 g nižší gramáží. Vyskytly se i dva případy, kdy ve stánku s nápoji nebylo cejchované sklo, takže, že číšník naléval nápoje „od oka“.

Celkem za festivalový víkend v Karlových Varech inspektoři provedli 29 kontrol a ve 14 případech zjistili porušení zákona. „Kontroly na MFF budou probíhat i v dalších dnech a se stejným nasazením se naši inspektoři zaměří na letní kulturní, sportovní a jiné akce a dovolenkové aktivity také v dalších regionech,“ dodal ředitel ČOI Vladimír Velčovský.