Dubaj je stále populárnější, přilákala rekordní počty českých turistů

Dubaj

Dubaj Zdroj: Shutterstock

Princess Tower v Dubaji, nejvyšší bytový dům světa
Smart palma v Dubaji
Dubaj, SAE
Nejvyšší mrakodrap světa - Burdž Dubaj - měří 828 metrů
Uvnitř ikonického hotelu Burj Al Arab se sedmi hvězdičkami v Dubaji, architekt Tom Wright.
9
Fotogalerie

Dubajský úřad pro turismus a marketing dnes potvrdil loňské předpovědi českých cestovních kanceláří. Emirát v Perském zálivu se stává pro Čechy stále oblíbenější dovolenkovou destinací, když v tamních hotelech loni přespalo 55 tisíc českých turistů.

To je o 31 procent vice než v roce 2015 a téměř dvojnásobek oproti roku 2014. „Další výrazný růst očekáváme i v letošním roce. Jedním z důvodů rostoucí obliby Dubaje je otevření velkých zábavních parků a nových možností pro rodiny s dětmi,“ uvedla Lenka Fidranská ze společnosti Travel Advance, která zastupuje Dubaj v České republice.

Celkově v Dubaji loni přespalo 14,9 milionu zahraničních turistů, meziročně o pět procent více. Podle ředitele turistického úřadu Helala Saeeida Almarriho je tak Dubaj čtvrtým nejnavštěvovanějším městem světa.

Video placeholde
Smart palma v Dubaji • Reuters, Daniela Pilařová

Pro Čechy je město zároveň důležitým leteckým uzlem, odkud pokračují dále do Asie či Austrálie.

To potvrzují údaje Letiště Praha. Podle nich loni linek mezi Prahou a Dubají využilo 426 tisíc cestujích, meziročně o 28 procent více. Celoročně linku obsluhují společnosti flydubai, SmartWings a Emirates, přičemž posledně jmenovaná zde nasazuje obří letoun A380.