Eso znovu vyprodalo exkluzivní cestu kolem světa. Stojí necelý milion

ilustrační foto

ilustrační foto Zdroj: Holiday World

Čtyři roky stará sázka na cestu kolem světa jediným pronajatým letadlem se cestovní kanceláři Eso travel vyplácí. „Necelý měsíc před odletem máme de facto vyprodáno,“ řekl pro E15 marketingový manažer Hynek Špinar.

O zájezd, který cestovní kancelář vypravuje jednou ročně, je podle něj velký zájem. Všechny tři předchozí globální výlety byly vyprodané. „A pokud se podaří naplnit letadlo, je pro nás produkt ziskový,“ uvedl Špinar. Typickými zájemci jsou dobře zajištění majitelé firem nebo vysocí manažeři.

„Obvykle cestují manželské páry kolem šedesátky, které si delší dobu dovolenou nedopřály. Většinou jsou to lidé z regionů,“ doplnil manažer.

Základní cena zájezdu se pohybuje mezi 744 tisíci a 897 tisíci. Cesta trvá 25 dní a rekreanti během ní navštíví deset exotických míst, letos například Jamajku, Brazílii, Velikonoční ostrov nebo Francouzskou Polynésii.

Spolumajitel kanceláře Tomáš Cikán před lety označil cestu kolem světa za produkt pro radost s velmi malou marží. Podle Špinara jsou ale pro firmu vedle přímého zisku důležité i vedlejší efekty. Ty mají podobu především zakázek na zájezdy pro manažery z firem, jejichž majitelé cestu kolem glóbu absolvovali. Eso travel spolupracuje při organizaci zájezdu s leteckou společností Travel Service.

Její běžné proudové letadlo Boeing pro 189 cestujících ve třídě economy projde několik dní před cestou náročnou úpravou a pod rukama techniků se promění v pohodlný tryskáč pro 64 pasažérů ve standardu comfort class. Během cesty je na palubě k dispozici lékař.

Invia hlásí růst prodejů
Jeden z lídrů internetového prodeje zájezdů, agentura Invia, hlásí za loňský rok výrazný nárůst odbytu. Firma navýšila počet prodaných pobytů o padesát pět tisíc na více než čtvrt milionu. Největší zájem byl o dovolenou v Řecku.