Fortuna hodlá být ještě rok a půl generálním partnerem Slavie

Fanoušci Slavie - ilustrační foto

Fanoušci Slavie - ilustrační foto Zdroj: E15

Sázková společnost Fortuna by měla zůstat ještě jeden a půl roku generálním partnerem fotbalového klubu Slavia Praha. Na dohodnutých podmínkách se nic podle sázkové kanceláře nemění. To samé očekává i od pražského klubu, i když ten v září změnil vlastníka a obměnil své vedení.

Server E15.cz Fortunu oslovil na základě dříve zveřejněných informací, že by se novým generálním partnerem „sešívaných“ měla stát největší evropská banka HSBC. Smlouva by údajně měla klubu přinést pět milionů euro.

„Pro nás je to nová informace. Naše smlouva o generálním partnerství se Slavií Praha je uzavřena do konce sezony 2016/2017, tedy ještě na 1,5 roku. Z naší strany se na ní nic nemění, očekáváme, že stejně se zachová i Slavia. Informace o finančním plnění smlouvy ale nemůžeme zveřejňovat,“ řekl na dotaz E15. cz mluvčí Fortuny Petr Šrain.

Podle jeho slov ani po nedávné změně vlastníka Slavie sázkovou kancelář kvůli změně kontraktu o generálním sponzorství zatím nikdo nekontaktoval.

Slavia Praha příchod banky HSBC jako generálního partnera klubu ústy svého mluvčího Jiřího Vrby v reakci na tento článek opakovaně dementovala.

Tři linie sponzorů

Slavia má své hlavní partnery rozděleny do tří hlavních linií. Za Fortunou by měla následovat kategorie prémiových partnerů. Tato skupina se po zářijových vlastnických změnách v klubu ještě nevytvořila. Klub jí plánuje obsadit do začátku jarní ligové sezony.

Třetí řadu sponzorů, takzvaných hlavních partnerů, na konci října nově rozšířil americký sponzor Cuoni Group. Doplnil tak akciovou společnost Prostor, skupinu Synot, firmy Umbro a FV Plast.

Čínská investiční společnost CEFC koupila 60 procent akcií Slavie od minulého majitele Aleše Řebíčka letos na začátku září. Zbylých 40 procent získal miliardář Jiří Šímaně, který se stal prezidentem klubu a předsedou představenstva.