Fortuna se stala partnerem fotbalu. První liga ponese její jméno za dva roky

Fortuna

Fortuna Zdroj: E15 Anna Vackova

Utkání AC Sparta Praha
Fanoušci Slavie během zápasu v Hradci Králové
3
Fotogalerie

Nejvyšší fotbalová soutěž se nebude jmenovat ePojisteni.cz liga příliš dlouho. Srovnávač pojištění vystřídá od ročníku 2018/19 nový sponzor, a to sázková kancelář Fortuna. Domluvená šestiletá spolupráce je nebývalá, týká se i nižších soutěží a reprezentace.

Sázková kancelář Fortuna se stala novým partnerem českého fotbalu. Bude podporovat reprezentaci, domácí pohár MOL Cup, Superpohár a nižší soutěže od druhé ligy, která nově ponese její jméno. Od sezony 2018/19 bude společnost titulárním sponzorem první ligy, ta tak bude mít název Fortuna liga.

Smlouva mezi Fortunou, Fotbalovou asociací ČR a Ligovou fotbalovou asociací, která řídí profesionální soutěže, byla uzavřena na šest let. Finanční podmínky spolupráce ani jedna ze stran nekomentovala. "Z pohledu fotbalu se jedná o kontrakt, jehož parametry a výše nemají v historii obdoby," řekl na tiskové konferenci předseda FAČR Miroslav Pelta.

Nejvyšší fotbalová soutěž v Česku nyní nese název ePojisteni.cz liga. Internetový vyhledávač pojištění se stal titulárním partnerem před touto sezonou a smlouva s ním vyprší po ročníku 2017/18.

Ředitel e-pojisteni.cz: Z fotbalu bude plnohodnotný produkt

„Naše mise v současné podobě bude trvat ještě rok a půl. Pokud bude vše klapat, budeme poté působit v jiné roli,“ reagoval na dotaz E15.cz Dušan Šenkypl, generální ředitel ePojisteni.cz. Připomněl, že se jako generální partner nejvyšší ligy jeho společnost snažila prosadit transparentní financování.

„O jednáních jsme věděli. To, že se povedlo zásadně navýšit finanční objem na úrovni generálního partnera, ukazuje, že kroky, které podporujeme, jdou správným směrem. A že z fotbalu u nás vznikne plnohodnotný produkt,“ řekl Šenkypl.

Fotbalová liga do jara roku 2014 nesla jméno pivovaru Gambrinus, který údajně poskytoval ročně částku 40 až 50 milionů korun. Následovala společnost Synot, ta podle spekulací platila ročně 60 milionů. V podobných intencích se má pohybovat i stávající kontrakt s ePojisteni.cz, Fortuna by ale zřejmě měla přispívat vyšší částkou.

 

„Chceme dále pozvednout úroveň fotbalu, aby se to odrazilo na stále lepších výsledcích českých klubů nebo reprezentace při konfrontaci na mezinárodní úrovni. To se pak projeví na zvýšeném zájmu sázkařů o fotbal,“ uvedl generální ředitel Fortuny David Vaněk. „S ePojisteni.cz budeme spolupracovat. Za dva roky budeme titulárním sponzorem ligy, práce začíná v podstatě dnešním dnem,“ dodal.

Fortuna v minulosti finančně podporovala celou řadu českých ligových klubů včetně Sparty, Slavie, Liberce či Plzně. Její název nese slovenská nejvyšší soutěž.

Fortuna je nejstarší českou kurzovou sázkovou kanceláří a na tuzemském trhu jí co do objemů přijatých sázek patří druhé místo za Tipsportem. Navíc je největší společností svého druhu ve střední Evropě, vedle Česka nyní působí také na Slovensku a v Polsku.