Golfové primky připomínají odpal z měsíčního „greenu“

Návrh designu limitované edice PRIM od AUFEER DESIGN

Návrh designu limitované edice PRIM od AUFEER DESIGN Zdroj: ELTON hodinářská

V Novém Městě nad Metují se náramkové hodinky vyrábí již 70 let. Z továrny masově produkující statisíce hodinek je dnes manufaktura, která hrdě nese dlouholetou tradici československé hodinářské výroby – ELTON hodinářská.

Svým zákazníkům, kromě nadčasových modelů mechanických hodinek s in-house strojkem, nabízí i unikátní možnost výroby hodinek dle jejich vlastních specifikací a potřeb. Z takové inspirativní spolupráce vzešla i nová limitovaná edice golfových hodinek PRIM HOLE IN ONE.

ELTON_PRIM_HOLE IN ONE_pohled na strojekELTON_PRIM_HOLE IN ONE_pohled na strojek | ELTON hodinářská

Inspirací pro vznik unikátní limitované edice se stal pozoruhodný sportovní moment, který se odehrál před téměř padesáti lety. Allan Shepard, velitel americké mise Apollo 14, dvakrát odpálil míček na povrchu Měsíce. Stal se tak prvním člověkem, který hrál golf mimo naši planetu.

ELTON_PRIM_HOLE IN ONE_limitovaná edice1ELTON_PRIM_HOLE IN ONE_limitovaná edice1 | ELTON hodinářská

Tato událost se stala výchozím motivem při navrhování limitované edice PRIM HOLE IN ONE, která je společným dílem českého výrobce hodinek PRIM – firmy ELTON hodinářská a společnosti World Golf Marketing (WGM). Nápaditý design je dílem studia AUFEER DESIGN.

Práce studia AUFEER DESIGN na návrzích limitované edice PRIM HOLE IN ONEPráce studia AUFEER DESIGN na návrzích limitované edice PRIM HOLE IN ONE | ELTON hodinářská

Tmavý číselník hodinek je posetý letícími míčky, které za sebou vytváří reliéfní stopu. Každý jeden míček je na číselník ručně nanášen speciální luminiscenční barvou, ve tmě tak vytváří velice originální dojem. Tento motiv je doplněn známým golfovým termínem HOLE IN ONE, který vtipně koresponduje s pozicí indexu 1 na číselníku hodinek.

ELTON_PRIM_HOLE_IN_ONE_limitovaná edice2ELTON_PRIM_HOLE_IN_ONE_limitovaná edice2 | ELTON hodinářská

Celková kompozice je tak laděna diagonálně, což hodinkám dodává sportovní dynamiku. Hodinky jsou osazeny in-house mechanickým kalibrem s automatickým nátahem. Průhledné dýnko umožňuje obdivovat zlacený dekorovaný strojek s modřenými šroubky, který je mistrovským dílem novoměstských hodinářů. Kožený řemínek svými detaily a barevností podtrhuje vizuální styl hodinek.

K limitované edici patří také specielní baleníK limitované edici patří také specielní balení | ELTON hodinářská

Limitovaná edice PRIM HOLE IN ONE je ukázkou toho, jaké výjimečné hodinky mohou vzniknout ze spolupráce designérů s neotřelým pohledem na svět a zkušených konstruktérů a hodinářů.

V manufaktuře ELTON hodinářská, která je součástí průmyslové skupiny CZECHOSLOVAK GROUP, jsou schopni dát vizím svých klientů konkrétní podobu a vytvořit privátní limitovanou edici přesně podle jejich přání a potřeb. Také díky této schopnosti a umu novoměstských hodinářů dokážou i dnes české hodinky PRIM obstát v náročné konkurenci hodinářského segmentu.