Historický nábor: FC Liverpool rozšiřuje stadion, najme tisíc zaměstnanců

Stadion Anfield FC Liverpool

Stadion Anfield FC Liverpool Zdroj: liverpoolecho.com

Anglický fotbalový klub FC Liverpool chystá největší nábor nových zaměstnanců ve své historii. Liverpool rozšiřuje kapacitu stadionu na Anfield Road o 8500 míst. V rámci této expanze klub vytvoří tisíc nových pracovních míst. Celý projekt má rozpočet 260 milionů liber.

Rozšíření se týká hlavní tribuny slavného stadionu. Po jejím dokončení se bude jednat o jednu z největších samostatných tribun v Evropě. A právě navýšení kapacity stadionu s sebou nese i potřebu většího počtu zaměstnanců.

Ti budou pracovat v kuchyni, v pohostinství, jako pomocný personál na tribunách při zápasech, ale také v klubovém muzeu či v roli průvodců při oblíbených prohlídkách stadionu. Pro zvýšený počet návštěvníků klub na stadionu vybuduje také další stánky a restaurace, nebude chybět ani místnost pro konání konferencí a dalších akcí podobného druhu.

V rámci rekonstrukce klub otevře rovněž nový, mnohem větší fanshop a plánuje vybudovat přímo na stadionu v prvním patře kavárnu, z níž bude výhled na novou tribunu. Do budoucna se počítá v blízkosti stadionu rovněž se stavbou hotelu a obchodního centra.