Hokejový Světový pohár získal první sponzory

Dolary, ilustrační foto

Dolary, ilustrační foto Zdroj: Pixabay.com

Vedení NHL a hráčské asociace NHLPA, které letos společně pořádají hokejový Světový pohár, oznámily první vlnu sponzorů. Ani v jednom případě nebyly zveřejněny detaily kontraktů. Pořadatelé turnaje však předpokládají, že celkové výnosy z akce přesáhnou 100 milionů dolarů. Výdělek si rovným dílem mezi sebe rozdělí NHL a NHLPA.

Prvním partnerem akce se stala společnost Adidas, která od sezony 2018 bude dodávat dresy týmům NHL. Poprvé v historii se tak dresy značky Adidas objeví na vrcholném hokejovém turnaji. Mezi další oznámené partnery Světového poháru patří například Air Canada, Honda, Pepsi či Visa. Domluvení partneři již s ligou spolupracují nebo budou spolupracovat.

Letecká společnost Air Canada zajišťuje dopravu na zápasy sedmi týmům v NHL, aerolinky budou mít na starost také lety evropských celků do dějiště turnaje. Značka Honda je zase oficiálním automobilem soutěže NHL a stejně tomu bude i na Světovém poháru. Turnaj se uskuteční od poloviny září v Torontu i za účasti českého týmu.
Vítěz získá odměnu milion dolarů.