Hra Zlatých 11 od Fortuny míří přímo na Sazku

ilustrační foto

ilustrační foto Zdroj: E15 Michael Tomes

Fortuna se chystá zaútočit na postavení druhé nejúspěšnější hry Sazky, kterou je Šťastných 10. Od 1. listopadu spustí novou, denní číselnou loterii, která hru Sazky svým názvem i způsobem hraní silně připomíná. Bude se jmenovat Zlatých 11 a sázející budou moci sázet až 11 čísel z 80, přičemž losovat se bude 20 z nich.

„Chtěli jsme jít v tento okamžik do přímého střetu se Sazkou,“ řekl deníku E15 generální ředitel Fortuny Entertainment Group Jiří Bunda.

Ve hře Zlatých 11 budou výhry stejně jako u loterie Fortuna Loto pevně dané v podobě konkrétně určeného násobku vkladu, který činí minimálně pět korun. Jaké nejvyšší výhry bude možné u Zlatých 11 dosáhnout, Bunda neuvedl s tím, že to firma oznámí později. „Hlavní výhra bude ale nejvyšší, jaká kdy na zdejším loterním trhu byla, vyšší, než u Šťastných 10 Sazky,“ tvrdí.

U Šťastných 10 se rovněž losuje dvacet čísel z 80, vsadit však mohou lidé maximálně deset čísel. Také minimální vklad je jiný, neboť u hry Sazky začíná na desetikoruně. Vsadit si Zlatých 11 budou lidé moci na zhruba 1300 terminálech Fortuny, zatímco Sazka má terminálů až pětinásobek.

Lidé vsadili loni do Šťastných 10 celkem 1,31 miliardy korun, o osm procent méně než v roce 2009. Vklady do Šťastných 10 se loni na celkových vkladech do her Sazky podílely téměř pětinou.

Čtete rádi E15.cz? Dejte nám hlas ve finále ankety českého internetu v kategorii zpravodajství.