Jihoměstský pivovar míří do insolvence. Kvůli pandemii i sporům majitelů

Z prostor bývalé kotelny vytvořil František svérázný minipivovar, který se dodnes těší oblibě i úctě mezi konkurencí. V roce 2011 například obdržel ocenění jako 2. nejlepší minipivovar roku.

Z prostor bývalé kotelny vytvořil František svérázný minipivovar, který se dodnes těší oblibě i úctě mezi konkurencí. V roce 2011 například obdržel ocenění jako 2. nejlepší minipivovar roku. Zdroj: Robert Klejch

Interiér Jiohoměstského pivovaru přizpůsobil František podobě venkovské restaurace s klasickým dřevěným obložením.
František Richter od roku 2008 vede Jihoměstský pivovar v Praze 11. S vedením pivovarů a vaření piva má zkušenosti jako málokdo.
Jihoměstský pivovar založený v roce 2008 se nalézá mezi paneláky Jižního Města.
Jihoměstský pivovar založený v roce 2008 se nalézá mezi paneláky Jižního Města.
Jeden čas působil František i jako degustátor piva. Řemeslu, kterému rozumí jako málokdo, se přitom paradoxně nenaučil v kolébce pivovarnictví - v Čechách - nýbrž v Bavorsku, kde dlouhá léta žil.
9
Fotogalerie

Společnost Jihoměstský pivovar, která provozuje stejnojmenný pivovar a restauraci na pražském Chodově, směřuje do insolvence. Návrh na její vyhlášení podal jednatel firmy František Richter.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM.

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!