Komárek ovládl Sazku, vyplatil Kellnera

Sazka

Sazka Zdroj: Michael Tomes, E15

Skupina KKCG miliardáře Karla Komárka se stala jediným vlastníkem sázkové kanceláře Sazka. Skupině PPF uhradila za polovinu firmy blíže neurčenou kupní cenu.

„Dnešním dnem začíná nová etapa v dlouhé historii Sazky. Sazka pro nás představuje velmi silnou platformu pro dlouhodobý rozvoj nejen v oblasti loterií, ale i pro další retailové byznysy na českém trhu,“ uvedl člen představenstva KKCG Pavel Šaroch.

S budoucím rozvojem Sazky souvisí i příchod významných personálních posil do vrcholového vedení loterijní firmy, které budou oznámeny již na počátku roku 2013, sdělila KKCG.

Sazka se loni dostala kvůli vysokým dluhům do insolvence a následně do konkurzu. Její loterijní byznys pak v listopadu 2011 za 3,8 miliardy korun získaly skupiny PPF a KKCG, které vlastnily Sazku sázkovou kancelář stejným dílem. Letos se ale firmy dohodly, že podíl PPF koupí KKCG.

Spolupráce pokračuje

„Z pohledu PPF jde o správné investiční rozhodnutí. Během jednoho roku se nám podařilo obnovit důvěru v Sazku, která dnes opět ovládá více než 90 procent loterijního trhu, a podíl PPF tak velmi dobře zhodnotit,“ uvedl k prodeji investiční ředitel a člen vrcholového vedení PPF Martin Štefunko. Obě skupiny však dál spolupracují na reorganizaci společnosti Bestsport, která je vlastníkem multifunkční O2 Areny v Praze. Právě miliardové náklady na stavbu této haly zlomily původní Sazce vaz.